Explosie woning Jagthuisstraat en vijf schietincidenten

Bij een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam ontplofte in de nacht van zondag 17 op maandag 18 mei 2020 een explosief. Omwonenden moesten halsoverkop hun huis verlaten en de materiële schade was enorm.

In verband met deze aanslag zijn twee verdachten aangehouden, een man van 21 jaar oud en een vrouw van 20, beiden uit de omgeving van Amsterdam. Maar het incident lijkt niet op zich te staan.

Verband tussen incidenten

Op hetzelfde huis was waar de explosie was, werd vier dagen eerder een aantal keer geschoten. Dat was in de maand mei al de vijfde keer dat in Rotterdam zo’n beschieting plaatsvond.
De politie gaat ervan uit dat er een verband is tussen de incidenten.

update

Dankzij forensisch onderzoek is op donderdag 21 mei 2020 een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Diezelfde dag ging het helaas ook weer mis: 24 woningen moesten worden ontruimd na de vondst van een explosief – bij hetzelfde eethuis aan de Frits Ruysstraat dat op 12 mei werd beschoten.

De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien van een van de aanslagen of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, laat het alstublieft weten.

Explosief bij eethuis

Frits Ruysstraat, 21 mei Preloader
Frits Ruysstraat, 21 mei
Frits Ruysstraat, 21 mei Preloader

De aanslagen en bedreigingen lijken zeer gericht, met als meest recente voorval het achterlaten van een explosief bij een Surinaams eethuis aan de Frits Ruysstraat. Rond 12.00 uur op donderdag 21 mei werd daar een pakketje aangetroffen dat het explosief bevatte. De politie is er in geslaagd het af te voeren en gecontroleerd tot ontploffing te brengen.

Net als bij de woning aan de Jaghthuysstraat, was het voor het eethuis al het tweede intimiderende incident in korte tijd. Weet u iets over mogelijke daders of hun motieven, geef het alstublieft door. Dat mag ook in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8 999.

Reeks beschietingen in mei 2020

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. donderdag 7 mei:  woning aan de Potgietstraat
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. zondag 10 mei:  winkel aan de Mathenesserdijk
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. dinsdag 12 mei:  eethuis aan de Frits Ruysstraat
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. woensdag 13 mei:  woning aan de Van Galenstraat
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. donderdag 14 mei:  woning aan de Jagthuisstraat.

Deel uw informatie

Een groot opsporingsteam van de Rotterdamse politie is hard aan het werk om de daders te vinden. Informatie van buurtbewoners en andere getuigen is daarbij cruciaal. Als u iets van een van de beschietingen hebt gezien of als u iets weet over (een van) de daders, meld het alstublieft.

Help de politie

Ieder beetje informatie kan in dit onderzoek van groot belang zijn. U kunt wat u weet ook anoniem delen of middels een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar