Foto’s van nieuwe getuige in onderzoek naar dood Knut Rietveld

De 55-jarige Knut Rietveld werd eind mei 2021 door een geweldsmisdrijf om het leven gebracht in zijn woning aan de Kringdans in Capelle aan den IJssel. In het onderzoek naar zijn dood, maakt de politie foto’s openbaar van een mogelijk belangrijke, nieuwe getuige.

De politie is op zoek naar twee specifieke getuigen. Eén van de mannen wordt al sinds juli gezocht, maar hij heeft zich helaas nog niet gemeld. Bent u of herkent u één van de personen op de foto’s? Neem dan alstublieft contact op met de Opsporingstiplijn: 0800 – 6070 of geef uw informatie anoniem door op 0800-7000.

update
teaser-date

30-11-2021 19:23

De mogelijke getuige die in onze uitzending van 2 november onherkenbaar werd getoond, heeft zich niet gemeld. Omdat deze man cruciaal kan zijn in het onderzoek, toonde de politie hem op 30 november alsnog herkenbaar.

Bent u de man op de foto's of weet u wie hij is, neem alstublieft contact op.

Knut Rietveld Preloader
Knut Rietveld
Knut Rietveld Preloader

Nieuwe getuige 

De politie is ten eerste op zoek naar een man die op donderdagochtend 27 mei – de dag voordat Knut Rietveld dood werd aangetroffen – om 09.23 uur op de Vuurdans loopt. De Vuurdans ligt vlak bij de woning van het slachtoffer aan de Kringdans. De man had een zwarte sporttas bij zich en droeg handschoenen.

Donderdagochtend 27 mei. Wie is deze man? Preloader
Donderdagochtend 27 mei. Wie is deze man?
Donderdagochtend 27 mei. Wie is deze man? Preloader

Gezien bij woning slachtoffer 

Ook komt de politie graag in contact met een getuige die zich op woensdagavond 26 mei bij Rietvelds huis ophield, zowel rond 19.00 als rond 19.30 uur. Het slachtoffer heeft hierover app-contact gehad met een bekende, waarbij hij aangaf dat de onbekende man het koud had en op iemand wachtte. Een buurtbewoner maakte foto’s van deze man.

Deze man was op 26 mei tweemaal bij Rietvelds woning Preloader
Deze man was op 26 mei tweemaal bij Rietvelds woning
Deze man was op 26 mei tweemaal bij Rietvelds woning Preloader

Geweldsmisdrijf

Vrijdagmiddag 28 mei werd het levenloze lichaam van Knut Rietveld aangetroffen in zijn woning. Al snel bleek dat Knut door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen in de nacht van 26 op 27 mei.

Wie zijn de gezochte getuigen?

Heeft u informatie over de personen naar wie de politie op zoek is? Weet u de mogelijke naam van het Grindr-profiel van Knut Rietveld? Of weet u meer over de dood van het slachtoffer? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar