Getuigen gezocht van dodelijk steekincident

De 23-jarige Paul Pluijmert uit Dordrecht overleed aan zijn verwondingen nadat hij in de nacht van 3 op 4 november 2018 met een mes was gestoken. Er is een verdachte aangehouden.

update

De 36-jarige verdachte zit nog steeds vast, maar helaas hebben de getuigen zich nog niet gemeld. Weet u wie de getuigen zijn? Geef uw informatie door aan de politie: 0800 - 6070.

Het incident vond die vroege zondagochtend plaats in Breda op de Nieuwe Prinsenkade nabij de Hoge Brug. De politie roept getuigen op zich te melden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee rennende mannen

Op bewakingsbeelden is te zien dat er rond 04.00 uur twee jonge mannen vanaf de Hoge Brug de Nieuwe Prinsenkade op rennen. Bij de loempiakraam daar verdwijnen ze in de mensenmassa.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achter hen aan komt de later aangehouden verdachte aangerend. Het lijkt alsof hij de twee mannen zoekt.

Confrontatie

Terwijl hij daar rondhangt, heeft de 36-jarige verdachte op het zebrapad een confrontatie met een jonge man die deel uitmaakt van de vriendengroep van Paul Pluijmert. De verdachte geeft deze jongen een klap.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De vriendengroep loopt kort daarna rustig naar de man om te vragen wat er is gebeurd. Daarop steekt de verdachte direct in op Paul, die ter plekke overlijdt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die die nacht rond 04.00 uur aanwezig waren op de Hoge Brug en kunnen vertellen wat daar is voorgevallen tussen de twee rennende jongemannen en de verdachte.  Ook wil de politie in contact komen met die beide jongemannen, die voor de 36-jarige man leken weg te rennen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de twee mannen die vanaf de Hoge Brug kwamen aanrennen en op de Nieuwe Prinsenkade bij de loempiakraam gingen staan?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Chauffeur witte taxibus

En de politie zou graag spreken met de chauffeur die die nacht een witte taxibus bestuurde. Hij vertrok met passagiers, net nadat Paul was neergestoken. Het lijkt erop dat de verdachte kort ervoor met die taxichauffeur heeft gesproken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de chauffeur van de witte taxibus met wie de verdachte sprak kort na 04.00 uur op 4 november 2018?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar