Gewapende overval echtpaar in hun woning aan de Oude Kerkstraat

Opsporing Verzocht Preloader

De man vecht voor zijn eigen leven en voor dat van zijn vrouw.

update

Tientallen mensen belden over de verdachte auto die daar was gezien. Over de overvallers zelf horen we nog graag meer.

Op woensdagavond 23 januari 2013 rond 22.30 uur wordt een echtpaar in hun woning aan de Oude Kerkstraat in Wijk en Aalburg door twee mannen overvallen met een pistool en een slagersmes. Als de vrouw op het lawaai afkomt, wordt ze meteen neergeslagen en verschillende keren tegen haar hoofd geschopt. Ze houdt zich bewusteloos. De daders zoeken naar geld waarvan de man zegt dat deze zich in de garage bevindt. Zodra hij met de overvallers buiten is, schreeuwt hij om hulp. Hierop vluchten de overvallers.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestoken

Het slachtoffer heeft het mes van de kleinste dader kunnen afpakken en in zijn gevecht om te overleven, heeft hij die man ook gestoken, ter hoogte van zijn onderlichaam of in zijn bovenbenen. Die overvaller moet daardoor behoorlijk gewond zijn geraakt. Dat kan iemand in de omgeving van de dader zijn opgevallen, iemand die ineens een verwonding aan zijn been had en daardoor bijvoorbeeld moeilijk liep. Het kan ook zijn dat de dader bij een dokter is geweest of zich in een ziekenhuis heeft laten behandelden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Vooral het lengteverschil valt op, één van de daders is duidelijk langer dan de ander.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Vanaf het huis aan de Oude Kerkstraat renden de daders via de Schoolstraat richting de Maasdijk. Die staken ze over in de richting van de parkeerplaats van de plaatselijke voetbalvereniging. De politie wil graag weten of iemand ze toen heeft gezien. Maar ook of iemand weet hoe ze verder zijn gevlucht, bijvoorbeeld met een auto.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte auto

Er staat een auto op de bewakingsbeelden rond het huis die kort voor de overval over de kruising Schoolstraat, Maasdijk rijdt. Even later is hij er weer en rijdt nu de andere kant op. De achterlichten van de auto zitten net onder het dak en de kentekenplaat zit laag. De politie is heel benieuwd wie die auto herkent. Hij kan van de daders zijn, maar dat hoeft niet. Dan zijn deze inzittenden hele belangrijke getuigen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inbraak

In december 2012 is er in de aardappelhandel van de slachtoffers ingebroken en daarbij zijn twee daders gezien. Er wordt onderzocht of er een link is met deze overval dus ook informatie over die inbraak is zeer welkom.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. We is er op woensdagavond 23 januari rond 22.30 uur getuige geweest van de overval op een echtpaar in hun woning aan de Oude Kerkstraat in Wijk en Aalburg?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is het opgevallen dat iemand in zijn omgeving ineens een verwonding aan zijn been of onderlichaam had en daardoor bijvoorbeeld moeilijk liep?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de verdachte auto en/of weet wie er in rijdt?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de inbraak in de aardappelhandel van de slachtoffers in december 2012?

Kijk ook eens naar