Gewapende overvallen door mogelijk dezelfde kleine dader

Op 24 en 25 september 2019 werden in Rotterdam-Noord twee winkels overvallen door een jong ogende man met een vuurwapen. De politie houdt er sterk rekening mee dat het om één en dezelfde dader gaat.

update
teaser-date

10-03-2020 21:13

De meeste tips die zijn binnengekomen, gingen over de schoenen van de dader. Daar is nu genoeg informatie over. De man zelf is nog niet aangehouden. Weet u wie hij is? Geef het door!

Slachtoffers en getuigen geven aan dat de overvaller klein van stuk is: zo’n 1.60 à 1.65 meter. Ook heeft in beide gevallen de dader een getinte huidskleur en wordt hij rond 20 jaar oud geschat.

Overvaller supermarkt Schieweg Preloader
Overvaller supermarkt Schieweg
Overvaller supermarkt Schieweg Preloader

Schieweg

Aan de Schieweg, op dinsdagavond 24 september rond 20.45 uur, richt de overvaller zijn wapen op een medewerker van de Mini Supermarkt. Hij eist het geld uit de kassa, maar het slachtoffer lijkt in eerste instantie niet erg onder de indruk en werkt nauwelijks mee.
Binnen een minuut nadat hij binnenkwam, gaat de dader ervandoor – zonder buit. Het plastic tasje waar het geld in had gemoeten, laat hij achter.

Statenweg

De volgende avond, op de 25e rond 20.30 uur, beent een vrij kleine overvaller de Albert Heijn binnen aan de Statenweg. Hij draagt een grijs met zwarte hoody van The North Face en heeft een tas bij zich van de winkel JD Sports.

Albert Heijn, Statenweg Preloader
Albert Heijn, Statenweg
Albert Heijn, Statenweg Preloader

Hij bijt een caissière toe dat zij de kassalade moet openen en bedreigt haar daarbij met zijn vuurwapen. Haar collega die probeert te helpen, krijgt ook het wapen op zich gericht.
De overvaller weet alleen wat wisselgeld mee te krijgen en, opvallend, een aantal pakjes sigaretten. Hij vroeg specifiek om Marlboro en kreeg Marlboro Gold mee.

Vlucht op fiets

De medewerker die de caissière wilde helpen, volgt de dader naar buiten en van de Statenweg de Van der Meydestraat in. Daar ziet hij hem een fiets van het slot halen, waarmee hij wegrijdt in de richting van het Vroesenpark.
Gezien het feit dat hij op de fiets was, is het mogelijk dat de dader zelf uit de omgeving komt. De fiets had overigens geen stang, dus het gaat om een dames- of omafiets.

Zelfde schoenen

Een belangrijk aanknopingspunt bij de twee overvallen zijn de schoenen van de dader(s). Die lijken te bevestigen dat het in beide gevallen om dezelfde persoon gaat.
De politie weet nog niet van welk merk of type het schoeisel is, dus uw tips hierover zijn welkom. De schoenen lijken helemaal zwart te zijn met bovenop een wit of glimmend vlakje.

Geef uw tip door

Wie heeft informatie over de overvaller(s)?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt u een bericht sturen aan de bedreigde winkelmedewerkers.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar