Gewapende straatroof zwangere vrouw (33) op de Houtwal

Opsporing Verzocht Preloader

Toeval of niet, de zes weken zwangere vrouw krijgt de volgende dag een miskraam.

update

24 tips, maar helaas zijn de daders nog niet herkend.

Het slachtoffer runt een kinderkledingwinkel in het centrum van de stad. Vrijdagavond 25 januari sluit ze om 21.00 uur haar winkel en een half uur later loopt de vrouw door het centrum naar huis. Vlak na het bruggetje op de Houtwal wordt ze door twee mannen op een omafiets bedreigd met een mes. Ze moet onder andere haar laptop afgeven en ook na veel tegenstribbelen haar trouwring. Daarna vertrekken de mannen op de fiets.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Hij zat achterop de omafiets en heeft het slachtoffer gedreigd om haar met zijn mes in haar buik te steken. Hij is waarschijnlijk van Marokkaanse afkomst, ongeveer 18 jaar met krullerig kort zwart haar en een ringbaardje. De man had een wit vierkant steentje in zijn linkeroor en in zijn mond heeft hij een gouden hoektand. Deze dader droeg die avond een zwarte haarband met Nike-teken, een jas van het merk Nickelson met een bontkraag en sprak Nederlands met het slachtoffer, maar onderling hebben de daders in het Berbers met elkaar gesproken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Hij is iets ouder dan zijn mededader, ongeveer 20 jaar oud, kort zwart haar met stekels en ook hij droeg een jas van het merk Nickelson.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen spullen

De daders hebben een aantal persoonlijke spullen van het slachtoffer meegenomen en dat kan zijn opgevallen door mensen in hun directe omgeving. Ze hebben onder meer een laptop meegenomen van het merk HP in een laptoptas. Verder hebben de daders een deel van de dagopbrengst van de kledingwinkel gestolen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Trouwring

En voor het slachtoffer het meest emotioneel: ze hebben haar trouwring meegenomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

Het was die vrijdag 25 januari een koude avond en het had gesneeuwd. De daders zijn waarschijnlijk op de omafiets vanaf het centrum van Harderwijk richting de Houtwal gereden. Meteen na de beroving zijn de jongens vanaf de Houtwal doorgefietst in de richting van de Albert Heijn. Wat deden ze daar die avond? Misschien hebben mensen die twee samen op de omafiets door de sneeuw zien fietsen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders die vrijdag 25 januari na 21.30 uur, een zes weken zwangere vrouw hebben beroofd?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die maandagavond iets van de straatroof gezien en hier nog niet met de politie over gesproken?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de trouwring mogelijk te koop aangeboden gekregen of weet wie de spullen van het slachtoffer nu in zijn/haar bezit heeft?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep en heeft nog niet met de politie gesproken?

Kijk ook eens naar