Gewelddadige overval op chaletpark Prinsenmeer

De politie heeft beelden openbaar gemaakt van de gewelddadige overval op tv-persoonlijkheid Mark Gillis. In de nacht van 6 op 7 november 2021 vielen drie mannen hem aan bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel.

Het slachtoffer, met zijn familie bekend van het SBS6-programma “Massa is kassa”, werd overrompeld toen hij na zijn werk bij het chalet aankwam. Er werd een bijtende vloeistof in zijn gezicht gespoten, hij werd met een taser bewerkt en de daders schopten en sloegen hem.

update
teaser-date

07-04-2022 08:56

Op donderdagochtend 7 april 2022 hield de politie een 39-jarige man uit Den Bosch aan op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige overval. Zijn identiteit werd achterhaald dankzij een DNA-match.

Wurgpoging

De daders dwongen Gillis naar binnen en eisten direct toegang tot ‘de kluis’. Toen het slachtoffer naar waarheid zei dat hij geen kluis had, werd hij opnieuw ernstig mishandeld. Eén van de overvallers probeerde hem zelfs te wurgen.

Deel van de buitgemaakte spullen Preloader
Deel van de buitgemaakte spullen
Deel van de buitgemaakte spullen Preloader

Buitgemaakte spullen

Na een klein half uur leek het tot het drietal door te dringen dat er minder te halen viel dan zij hadden verwacht. Ze dropen af met een zonnebril, een iPhone, wat contant geld en een aantal sieraden.
Heeft u iets van die spullen gezien sinds 7 november, neem alstublieft contact op met de politie. Met name als iemand sinds kort beschikt over de zonnebril, van het merk Dita, is dat opvallend. 

DNA-spoor en beelden

De politie heeft dankzij een veiliggesteld DNA-spoor sterke aanwijzingen in de richting van één van de daders. Verder onderzoek zou duidelijkheid moeten geven over diens identiteit. U kunt daarbij helpen door mee te denken en te tippen over de camerabeelden van de mannen.
Kijkt u goed naar de beelden en meld het alstublieft als u informatie heeft over een of meer van de daders. Ook hoort de politie graag van u als u iets weet of vermoedt over een witte bestelbus die zij die nacht gebruikt kunnen hebben. Mogelijk zat daar een vierde betrokken persoon in.

Mogelijke voorverkenning

In de dagen vóór de overval op Mark Gillis, op 4 en 5 november, is bij zijn chalet een aantal mannen gefilmd. De politie houdt er rekening mee dat er bij een of beide keren sprake was van voorverkenning.
Nadat beelden daarvan bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant werden getoond, meldden drie mannen zich bij de politie. Ook van de vierde persoon die te zien was, lijkt de identiteit bekend. De mogelijke betrokkenheid van de vier mannen wordt onderzocht.

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over de gewelddadige overval, op chaletpark Prinsenmeer, tussen ongeveer 02.45 en 03.15 uur in de nacht van 6 op 7 november 2021?
  • Wie herkent een of meer van de mannen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar