Gezin slachtoffer van intimidatie en vernieling

In een normaal gesproken rustige woonwijk in Etten-Leur ging het op zaterdag 7 augustus 2022 rond 20.00 uur ineens helemaal mis. In totaal vijf agressieve daders richtten vernielingen aan bij een woning aan de Dasseburcht. De politie heeft twee verdachten aangehouden en deelt nu camerabeelden van de andere drie.

Eén van de verdachten is mogelijk minderjarig en is daarom vooralsnog geblurd. Herkent u een of meer van de personen op de beelden, neem dan alstublieft contact op.

Voor- en achterkant huis

Gewapend met staven en kettingsloten kwamen vier daders heel gericht naar de voorkant van de woning. Terwijl het gezin dat er woont thuis was, beukten de mannen in op een ruit en de voordeur. De politie heeft later ook een bijl in beslag genomen.
Direct daarna sloegen drie daders achter het huis de ruiten kapot van beide auto’s van het gezin. Ook werd een bewakingscamera met grof geweld vernield. Twee van deze drie mannen zijn dezelfde, maar één is niet op de beelden van de voorzijde te zien.

Wie herkent (een van) deze mannen? Preloader
Wie herkent (een van) deze mannen?
Wie herkent (een van) deze mannen? Preloader

Help de politie

De materiële schade voor de slachtoffers bedroeg meer dan tienduizend euro. De aanleiding voor het geweld heeft vermoedelijk te maken met een conflict dat het gezin met iemand heeft. Die persoon kan mogelijk de daders op pad hebben gestuurd om de bewoners bang te maken.

  • Wie herkent een of meer van de daders op de beelden?
  • Wie weet meer over een mogelijk motief voor het geweld?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar