Groep vrouwen plundert rekening bejaarde dame

Een 89-jarige vrouw uit Moergestel is voor tienduizenden euro's gedupeerd na een babbeltruc. De daders konden 10 dagen ongestoord shoppen, doordat het slachtoffer niet doorhad dat haar bankpas weg was.

update

Bedankt voor het doorgeven van de vijf tips. Meer informatie blijft welkom.

De bejaarde dame kreeg op dinsdag 4 of woensdag 5 december 2018 bezoek van een onbekende vrouw die zei dat ze ramen en kranen kwam controleren. Deze vrouw sprak heel gebrekkig Nederlands. Ze heeft ergens op haar 'ronde' door het appartement vermoedelijk de bankpas van de bewoonster ontvreemd.

Enorme bedragen gepind

Het slachtoffer gebruikt haar pas niet zo vaak, waardoor het 10 dagen kon duren voordat ze bemerkte dat die weg was. In de tussentijd heeft een groepje vrouwen er enorme bedragen mee gepind.De politie vraagt u mee te denken over de identiteit van de vrouwen. Zij zijn in verschillende steden door bewakingscamera's gefilmd terwijl ze  de bankpas van het 89-jarige slachtoffer gebruikten.

Nieuwegein en Eindhoven

Op 7 december nam een jong ogende vrouw een bedrag op bij een geldautomaat in Nieuwegein. Twee dagen later kwam een andere vrouw in beeld bij een filiaal van AktieSport in Eindhoven. Ze betaalde er een flinke berg kleding met de gestolen bankpas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Diezelfde verdachte is in Eindhoven ook gefimd bij een winkel van Albert Heijn, samen met een andere vrouw. Allebei lopen ze naar buiten met een overvolle kar boodschappen, op kosten van de dame uit Moergestel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Arnhem

Bij een kledingwinkel in Arnhem verschenen op 14 december drie vrouwen die een grote hoeveelheid kleren insloegen. Eén van hen is waarschijnlijk degene die een week eerder in Nieuwegein pinde.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent een of meer van de vrouwen op de bewakingsbeelden?

Uw informatie

Het gaat om vijf daders, allen vrouw, die voor tienduizenden euro's de rekening van het bejaarde slachtoffer plunderden. Heeft u informatie die de politie kan helpen, geef het door op 0800-6070 of via het online tipformulier. Anoniem tippen kan op 0800-7000.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar