Heftige explosie bij woning; daders gefilmd

Bij een woning aan de Jan Kobellstraat in Rotterdam Delfshaven werd in de nacht van 20 op 21 september 2023 een explosief tot ontploffing gebracht. Behalve de voordeur van die woning en een aantal ruiten raakten ook geparkeerde auto’s beschadigd. Persoonlijk letsel deed zich gelukkig niet voor.

De politie maakt haarscherpe beelden openbaar van de twee daders. Die hadden hun best gedaan zich te vermommen, maar er zijn genoeg details zichtbaar om tot herkenning te kunnen komen. De wenkbrauwen van de ene man, de bril en het snorretje van de andere, hun beider kleding; meld het alstublieft als u iets vermoedt over het duo op de beelden.

Anoniem tippen

Aan dit soort geweldsincidenten – naast explosies ook beschietingen – lijkt in 2023 geen einde te komen in de regio Rotterdam. Er is echter wel degelijk ook goed nieuws: de politie heeft in de betreffende onderzoeken dit jaar al 140 aanhoudingen verricht.
Veel van de verdachten zijn behoorlijk jong. Daarom richt een campagne van Meld Misdaad Anoniem zich op met name jongeren. Denk jij meer te weten over een incident of over leeftijdsgenoten die erbij betrokken kunnen zijn (geweest), geeft het dan alsjeblieft door. Anoniem doe je dat door 0800-7000 te bellen of bij ‘M’ een tipformulier in te vullen.

Campagnemateriaal van Meld Misdaad Anoniem Preloader
Campagnemateriaal van Meld Misdaad Anoniem
Campagnemateriaal van Meld Misdaad Anoniem Preloader

Vertel wat u weet

Na de hevige ontploffing aan de Jan Kobellstraat, rond 03.50 uur die donderdagochtend 21 september, is een kleine zwarte auto gezien die richting de Burgemeester Meineszlaan reed. Kunt u zo’n voertuig met de verdachten in verband brengen, meld het alstublieft.
Daarnaast hoort de politie natuurlijk heel graag van u als u (een van) de mannen op de beelden herkent en/of als u iets weet over een mogelijk motief voor de explosie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar