IC-verpleegkundige bespuugd tijdens hardloopronde

Zes jongemannen op drie scooters hebben dinsdagavond 7 april 2020 een IC-verpleegkundige uit het niets in haar gezicht gespuugd. Vanwege het Coronavirus kan ‘iemand bespugen’ nu worden beschouwd als een poging tot zware mishandeling. Bij veroordeling kan iemand een gevangenisstraf van enkele weken opgelegd krijgen.

update
teaser-date

21-04-2020 20:35

Bedankt voor de vijf binnengekomen tips. Ook een mogelijk ander slachtoffer van dezelfde groep heeft zich gemeld. Meer informatie blijft welkom.

De 33-jarige vrouw was rond 19.00 uur aan het hardlopen toen drie scooters haar tegemoet reden op de Utrechtseweg. Op iedere scooter zaten twee mannen. De groep viel haar op, doordat ook een fietser door hen gehinderd werd.

Spetters 

Toen de scooters passeerden, voelde de verpleegkundige plotseling spetters in haar gezicht en op haar mond. Ze hoorde ook een soort geschreeuw, maar kon de mannen niet verstaan door de oortjes die ze droeg. Ze is nog boos achter de mannen aangerend, maar ze wisten haar te ontkomen. 

Kaartje zeist Preloader
Omgeving
Kaartje zeist Preloader

Matzwarte snorscooters

Het zestal reed op drie matzwarte snorscooters, alle drie voorzien van een windscherm en blauwe kentekenplaten. De jongemannen waren alle zes lichtgetint, droegen een petje en donkere kleding.

Wie weet meer over de daders?

Het wordt niet uitgesloten dat de daders ook andere personen bespuugd hebben. De politie hoopt dat iemand de groep ergens heeft zien rijden of vermoedt wie de daders zijn. Beschikt u over beelden? Upload deze dan alstublieft via het tipformulier. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar