Inbraak woning op industrieterrein Vlietskade

Twee inbrekers nemen uitgebreid de tijd om een huis leeg te roven.

update

11 tips met namen en er kwam informatie dat ze ook op andere plekken waren gezien.

In de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag 2012 wordt in Arkel, een klein dorpje grenzend aan Gorinchem en vlak langs de A27, bij een vrijstaand woonhuis op industrieterrein Vlietskade ingebroken. De bewoners van het huis zijn enkele dagen met vakantie.

Schuur

Tegen 01.00 uur lopen twee mannen richting een berging aan de achterkant van het huis. Ze lopen door naar de schuur en breken deze met grof geweld open. Na enige tijd vertrekken ze met wat spullen.

Woonhuis

Twee uur later zijn de inbrekers weer terug. Een raam aan de achterkant van de woning wordt geforceerd en binnen doorzoeken de daders bijna een uur lang werkelijk alles. Zo wordt bijvoorbeeld onder de vloerdelen op zolder gekeken en zelfs een kachel wordt verplaatst om te kijken of daar misschien iets achter ligt.

Vertrek

Even voor 04.00 uur, drie uur nadat ze voor het eerst bij het huis opdoken, vertrekken ze met een plastic tasje en een sporttas met daarin hun buit.

Dader 1

Dit is de man die als eerste bij de voordeur opduikt. Dat is een breed gebouwde lichtgetinte man van zo’n 20 a 25 jaar oud, hij had kort, zwart, opgeschoren haar en opvallende zware, donkere wenkbrauwen.

Dader 2

Dat is ook een lichtgetinte man, maar smaller gebouwd en ook kleiner dan de ander. Beide mannen zijn waarschijnlijk begin 20 en de politie weet inmiddels dat de twee vermoedelijk met een Ford Focus naar het huis op industrieterrein Vlietskade in Arkel zijn gekomen.

Buit

Het bleek een lucratieve inbraak, want de daders hebben voor enkele tienduizenden euro’s aan geld en spullen meegenomen, waaronder gereedschap, waardevolle sieraden en horloges. Ze stolen onder andere een TW Steel horloge met kalfsleren band en een gouden Rolex met diamantjes op de wijzerplaat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag 2012 getuige geweest van de inbraak bij een vrijstaand woonhuis op industrieterrein Vlietskade in Arkel?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de spullen zijn, wie ze heeft of heeft de spullen te koop aangeboden gekregen?

Kijk ook eens naar