Ismail el Bakali (21) voortvluchtig na dodelijk schietincident

De politie is dringend op zoek naar de 21-jarige Ismail el Bakali. Hij is verdachte in het onderzoek naar de dood van Omar Essalih, die in de nacht van 2 op 3 mei 2020 door vuurwapengeweld om het leven kwam.

Op de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan in Amsterdam werd Essalih rond 03.30 uur die nacht neergeschoten. Hij overleed ter plekke. Het is niet duidelijk of Essalih slachtoffer is geworden van een geplande liquidatie of dat het mogelijk ging om een uit de hand gelopen ruzie.

El Bakali kort na het schietincident in de omgeving gefilmd Preloader
El Bakali kort na het schietincident in de omgeving gefilmd
El Bakali kort na het schietincident in de omgeving gefilmd Preloader

Voortvluchtig

De politie denkt dat er ten minste drie mensen betrokken zijn geweest bij het dodelijke schietincident. In juli is een verdachte aangehouden wiens rol nog wordt onderzocht. Hij is in vrijheid gesteld. Een tweede verdachte is op 27 augustus aangehouden en zit in voorarrest. De derde verdachte in het onderzoek is Ismail el Bakali, die sinds enige tijd voortvluchtig is.

De 21-jarige Amsterdammer kende het slachtoffer én is in die bewuste nacht in de omgeving van de Panamalaan geweest. Op camerabeelden uit de buurt is te zien dat El Bakali bij iemand achterop een scooter zit. Minuten daarna heeft hij bij een politiecontrole zijn id-bewijs aan een agent laten zien.

Ismail el Bakali Preloader
Ismail el Bakali Preloader

Ismail el Bakali

  • Geboren op 3 maart 1999
  • ongeveer 1.75 meter lang
  • bruine ogen en kort, zwart haar
  • klein moedervlekje op de neus.

Het is goed mogelijk dat El Bakali zijn haar nu anders draagt dan op de foto’s en/of dat hij bijvoorbeeld een baard heeft laten staan.

Mogelijk in Marokko of Spanje

Waar El Bakali zich op dit moment bevindt, is niet bekend. Wel heeft de politie sterke aanwijzingen dat hij in juli met een auto naar Zuid-Spanje is gebracht. Daar heeft hij vermoedelijk enige tijd in Marbella doorgebracht, maar bij huiszoekingen op verschillende adressen is hij niet aangetroffen.
Mogelijk verblijft hij nog in de omgeving van Marbella, maar het zou kunnen dat hij zich nu ergens in Nederland verscholen houdt. De politie houdt er sterk rekening mee dat El Bakali zich inmiddels in Marokko kan ophouden, waar een aantal familieleden van hem woont.

Help de politie

Weet of vermoedt u waar Ismail el Bakali verblijft en/of waar hij de afgelopen periode is geweest? Geef het alstublieft door.
Benader de verdachte niet zelf, maar neem als u hem ziet direct contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459876

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar