Jaarcijfers 2017: waardevolle tips van burgers

Opsporing Verzocht Preloader

Tijdens de uitzending van dinsdag 1 mei onthulde Korpschef Erik Akerboom de jaarcijfers van de landelijke opsporingscommunicatie van de politie.

En ze mogen er zijn! Bij 43 procent van de getoonde zaken op de landelijke televisie in 2017 zijn er verdachten aangehouden, mede door de waardevolle tips van onze kijkers. 

Proactief meedenken

Vorig jaar werden 356 zaken landelijk uitgezonden, waarbij in 152 zaken verdachten werden aangehouden. Het vroegtijdig inschakelen van deze opsporingscommunicatie leverde dus vele bruikbare tips op van kijkers voor het onderzoeksteam. Samenwerking met burgers speelt een steeds grotere rol in de opsporing.

Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht toonde in 2017 in totaal 353 van de 356 zaken, waarbij er in 151 zaken aanhoudingen zijn verricht. Bij 105 zaken maakte de redactie een reconstructie, wat leidde tot 48 aanhoudingen. Door het grote bereik van het programma, gemiddeld 1,2 miljoen kijkers, ontving de politie vele waardevolle tips. 

Samenwerking

Politie en Openbaar Ministerie werken bij opsporingsberichtgeving samen met de programma’s Opsporing Verzocht, Hart van Nederland en Goedemorgen Nederland. In de opsporingsprogramma’s worden allerlei soorten criminaliteit behandeld, van diefstal tot moordzaken. Bekijk de jaarcijfers landelijke opsporingscommunicatie 2017.

Kijk ook eens naar