Jong stel met geweld overvallen door drie mannen

Jonge bewoners van de Ratelaarstraat in Arnhem zijn op zaterdagavond 13 juni 2020 met veel geweld overvallen. Rond middernacht wilde de vrouw (20) iets uit de keuken pakken, toen ze plotseling werd overvallen door iemand met een vuurwapen.

update
teaser-date

23-06-2020 20:03

Drie mensen gaven informatie over deze zaak door, bedankt! Helaas zijn de daders nog niet aangehouden. Het onderzoek gaat door.

Om zich te verdedigen, pakte ze snel een keukenmes. Toen de dader dit probeerde af te pakken, is ze er zelf mee in haar hand gesneden.

Vastgebonden

De overvaller bleek niet alleen te handelen. Al snel kreeg hij versterking van twee handlangers, van wie één gewapend was met een mes. 
De mannelijke bewoner (24) werd vervolgens met tape om zijn mond en handen vastgebonden. Daarna werd zijn vriendin onder dwang meegenomen naar de babykamer, waar haar spaargeld verstopt lag.

Geschreeuw

Nadat een buurtbewoonster door de brievenbus schreeuwde, zijn de mannen ervandoor gegaan. Naast een geldbedrag maakten ze een zware, gouden ketting buit met een diamanten kruis eraan.

Meegenomen ketting met hangers Preloader
Meegenomen ketting met hangers
Meegenomen ketting met hangers Preloader

Alerte omwonenden

Alerte buurtbewoners hebben gezien hoe de overvallers zijn gevlucht.
Rond 01.00 uur klommen de mannen over de schutting en vluchtten ze over het ijzeren hek van de brandgang. Op de Zeegsingel stond hun vluchtauto klaar, waarmee ze mogelijk wegreden in de richting van zwembad De Grote Koppel.

Vluchtauto

Vermoedelijk reden de daders in een kleine, donkere personenauto. Volgens een getuige was het mogelijk een nieuw model Volkswagen met een paars/bruine gloed.
Iemand heeft ook nog een harde klap gehoord bij het wegrijden, mogelijk zijn de daders tijdens hun vlucht hard op een verkeersdrempel geklapt.

Vluchtauto stond klaar op de Zeegsingel Preloader
Vluchtauto stond klaar op de Zeegsingel
Vluchtauto stond klaar op de Zeegsingel Preloader

Signalementen

De politie hoopt dat iemand de drie mannen op basis van onderstaand signalement herkend. Twee van hen hebben een donkere huidskleur en zijn mogelijk van Antilliaanse komaf; ze spraken namelijk Papiamento. De derde man is blank. Alle drie de overvallers droegen een bivakmuts.

De overvaller met het pistool is donkergetint, komt mogelijk uit Curaçao en is 25 tot 30 jaar oud. Hij is langer dan 1.90 meter en vrij mager, maar wel sterk. Deze dader heeft een witte (pigment)vlek op zijn rechter elleboog en droeg een blauw shirt met witte ‘graffiti-letters’.
De tweede overvaller is een blank man van begin twintig. Hij is iets kleiner dan 1.90 meter, is dun en heeft mogelijk tatoeages op zijn borst.
Dader nummer 3 is zeer donkergetint en mogelijk van Antilliaanse afkomst. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en tussen 20 en 30 jaar oud. Hij heeft een slank, gespierd postuur.

Help de politie

Beschikt u over informatie die mogelijk van belang kan zijn? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Wilt u het jonge stel een bericht sturen, gebruik de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar