Jonge vader beschoten in speeltuin

In een speeltuin aan het Frederik Hendrikplantsoen in Amsterdam werd op 29 april een 24-jarige man beschoten. Hij was daar met zijn zoontje van 4. Ondanks dat het slachtoffer in zijn benen werd geraakt, slaagde hij er met hulp van omstanders in de schutter te overmeesteren en in bedwang te houden tot de politie arriveerde.

update
teaser-date

10-11-2020 20:14

Bedankt voor de zes binnengekomen tips, o.a. over de trui van één van de mannen. Meer tips zijn nog altijd welkom.

De minderjarige schutter is aangehouden, maar uit onderzoek blijkt dat hij niet alléén was die woensdagavond. Rond de tijd van het schieten, ongeveer 18.45 uur, is hij door camera’s vastgelegd met een andere man. Naar die tweede man is de politie nog op zoek.

Wie is de tweede verdachte?

Het gaat om een man met een donkergetinte huidskleur die duidelijk lánger is dan de vermoedelijke schutter; hij is zo’n 1.90 meter. Hij had een zwarte sweater aan met op de voorkant in wit onder meer de opdruk ‘LAX’.
Geef het alstublieft door als u weet of vermoedt wie deze man is, als u iets van het schietincident heeft gezien of als u mogelijk over beelden beschikt waar (een van) de twee mannen op kunnen staan.

Help het onderzoek verder

Het slachtoffer heeft de schutter goed kunnen zien en verklaart dat hij hem niet kent. Ook is het mogelijke motief voor het schietincident nog onbekend.
Meld het alstublieft als u weet wie de man is die met de schutter optrok. Dat mag als u dat wil ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

U kunt via onderstaande link de 24-jarige man een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar