Kluis uit woning meegenomen na babbeltruc

Een toen 87-jarige Amsterdamse werd op 31 juli 2022 slachtoffer van een doortrapte babbeltruc. In haar woning aan de Stadhouderskade kreeg mevrouw bezoek van iemand die zich voordeed als haar nieuwe buurvrouw. Terwijl zij het slachtoffer aan de praat hield, is een andere verdachte binnen geweest die een kluis wist mee te nemen.

Er zijn beelden van de man die vermoedelijk met de kluis aan de haal ging, samen met een andere man die zich buiten bij hem aansloot. Heeft u een idee wie deze mannen kunnen zijn of waar zij zich bevinden, neem alstublieft contact op met de politie.

Wijn en bloemen

De zogenaamde buurvrouw, die we u niet kunnen laten zien, ging heel berekenend te werk die zondagavond. Ze paaide de bewoonster met een fles wijn en een bos bloemen om binnen te komen en voorkwam vervolgens met een smoes dat de voordeur op slot ging. 
Weet of vermoedt u wie de vrouwelijke verdachte kan zijn die zeer waarschijnlijk met de twee mannen samenwerkte, geef het alstublieft door. Het is goed mogelijk dat het drietal vaker bij dit soort babbeltrucs betrokken is, ook elders in het land.

Deel uw informatie

Behalve kostbaarheden bewaarde het slachtoffer in de gestolen kluis persoonlijke spullen die voor haar een emotionele waarde hebben. Bijzonder naar dus dat mevrouw zo bedonderd is.
Heeft u informatie over een of meer van de daders, laat het de politie weten. Dat kan als u dat liever heeft ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar