Lichaam Gregori Maduro (31) aangetroffen in water Mooie Nel

Beloning € 15.000

Het lichaam van de 31-jarige Gregori Maduro werd op 7 april 2020 aangetroffen in het water van de ‘Mooie Nel’, een meer tussen Haarlem en Spaarnwoude. Uit onderzoek is gebleken dat Maduro door een misdrijf om het leven is gekomen.

update
teaser-date

16-09-2020 12:19

De recherche heeft op dinsdag 15 september twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Gregori Maduro. Het betreft een 33-jarige man uit IJmuiden en een 33-jarige man uit Haarlem.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot het oplossen van de moord.

Gregori Maduro Preloader
Gregori Maduro
Gregori Maduro Preloader

Gregori Maduro

Gregori Lindomar Maduro is geboren op Aruba en kwam zo’n tien jaar geleden naar Nederland. Voorafgaand aan zijn dood had hij langere tijd geen vaste woon- of verblijfplaats. Maduro overnachtte in een loods aan de Bingerweg in Haarlem en deed allerlei klusjes om aan geld te komen.

Mooie Nel

Voorbijgangers zagen op 7 april een groot plastic pakket drijven in de Mooie Nel, ter hoogte van Schoteroog, niet ver van de loods waar Maduro verbleef. Al snel werd duidelijk dat er een lichaam in het plastic verpakt zat.

Misdrijf

De politie vermoedt dat Maduro’s lichaam tussen 8 en 11 maart 2020 in het water is gedumpt, wat betekent dat het mogelijk al een maand in het water lag. Vermoedelijk heeft iemand hem met een bootje naar het midden van de plas gebracht.

Verzwaard pakket 

Het lijkt de bedoeling te zijn geweest dat het lichaam naar de bodem zou zinken, aangezien het pakket was verzwaard met twee grote tegels. Op die tegels van 40 bij 60 centimeter zat wat rode verf.
Vanwege het gewicht van de tegels en het lichaam, vermoedt de politie dat ten minste twee personen betrokken moeten zijn geweest bij de dood van Gregori Maduro.

Steiger

Er zijn aanwijzingen dat het lichaam van het 31-jarige slachtoffer mogelijk in een boot is gelegd vanaf, of in de buurt van, een steiger aan de Spaarndamseweg in Haarlem. Die steiger bevindt zich in het buitengebied tussen Haarlem en Spaarndam.
De politie hoort het graag als er mensen zijn die iets bijzonders hebben gezien tussen 8 en 11 maart op het water of rondom de steiger.

Laatste levensteken

Gregori Maduro Preloader
Gregori Maduro
Gregori Maduro Preloader

In de nacht van 7 op 8 maart 2020 is om 00.13 uur een bericht gestuurd via Maduro’s Facebookpagina. Dat was het laatste levensteken van het slachtoffer. Wat Maduro is overkomen en door wie, is nog altijd een raadsel. De politie komt graag met iedereen in contact die weet met wie hij mogelijk conflicten had of die meer informatie heeft over Maduro’s dood.

Help het onderzoek verder

Beschikt u over informatie die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek? Geef het door aan de recherche.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Via onderstaande link kunt u Maduro’s nabestaanden een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar