Man (55) neergeschoten op de Stromarkt

Zaterdagavond 19 mei wordt een Britse 55-jarige man zwaargewond aangetroffen op de Stromarkt.

update

Er zijn zes tips binnengekomen en er is ook een naam genoemd. De politie kan nog meer hulp gebruiken. Kunt u zich iets herinneren? Laat het ons weten!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Melding

Het incident vindt plaats om 23.37 uur. Vervolgens ontving de politie een melding dat er een zwaargewonde man op de Stromarkt ligt. Even later wordt het slachtoffer, zonder woon- of verblijfplaats, door agenten gevonden. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets na half 12 die zaterdagavond 19 mei iets gezien op de Stromarkt in Amsterdam?

Schutter

Dankzij de drukte op straat hebben diverse getuigen de vermoedelijke schutter gezien. Op het moment van de schietpartij droeg hij een spijkerbroek en zijn bovenstuk had een zwarte capuchon.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

Het slachtoffer en de verdachte zijn iets na half 12 te zien op bewakingsbeelden uit de omgeving. Midden op de straat Kattengat staat het duo met elkaar te praten. Samen lopen ze vervolgens de Jeroenensteeg in. Even later wordt de Britse man, vlak naast de grote Koepelkerk, neergeschoten door zijn gezelschap. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Na het incident is de dader weggelopen, over de Singel, in de richting van de Nieuwendijk. Vervolgens heeft hij een fietstaxi genomen richting winkelcentrum Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Wie herkent deze man?

Getuigenoproep taxichauffeurs

Er bestaat een kans dat de schutter vervolgens is opgepikt door taxichauffeurs. Graag komt het team in contact met de mogelijke chauffeurs. Bent u een van deze chauffeurs of weet u wie zij kunnen zijn? Laat het ons weten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Openbaar vervoer

Het is ook mogelijk dat hij vanaf het winkelcentrum gebruik heeft gemaakt van het openbaar vervoer. Heeft u de schutter in een tram of bus zien stappen? Geef uw tip door aan de rechercheurs.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de schutter mogelijk in een taxi zien stappen of op het openbaar vervoer in de buurt van Magna Plaza?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar