Man (76) gewelddadig overvallen en beroofd van spaargeld

Een 76-jarige man is maandagavond 5 november gewelddadig overvallen in zijn eigen woning aan de Valkeniersweg. Nadat ze zijn spaargeld hebben gevonden, laten zijn belagers hem zwaargewond achter.

update

1 tip na de uitzending van 4 december. Het team kan nog meer informatie gebruiken.

Terwijl het slachtoffer die avond rustig tv kijkt, staat er rond 20.15 uur ineens een man op zijn ramen te kloppen. De man lijkt hem duidelijk te willen maken dat hij sleutels heeft gevonden. Wanneer de bewoner hem weg probeert te jagen, mislukt deze poging.

Truc om deur te openen

Om zijn belager nogmaals weg te jagen, opent hij vervolgens de voordeur. Direct wordt de man gewelddadig overmeesterd. Zijn belager blijkt niet alleen, want vanaf de stoep komt een tweede man de woning binnenlopen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bedreigd, geschopt en geslagen

Terwijl hij om hulp schreeuwt, wordt het slachtoffer meerdere keren geslagen en geschopt. Ook bedreigt een van de mannen hem met een vuurwapen. Om zijn geschreeuw te dempen, gooien ze jassen over de man heen.

Spaargeld als buit

Het slachtoffer bewaarde als ‘appeltje voor de dorst’ spaargeld in zijn woning. Nadat de daders dat geld in een envelop hebben gevonden, laten ze de man achter. Het is onduidelijk hoe de mannen van het spaargeld af wisten. Mogelijk is het mensen opgevallen dat personen in hun omgeving opeens over een aanzienlijk bedrag beschikten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Groene envelop

Het slachtoffer had zijn spaargeld weggestopt in een groene envelop; dezelfde als op deze getoonde foto. Deze envelop is voor de daders waardeloos, mogelijk hebben ze hem daarom ergens weggegooid of achtergelaten. Heeft u deze envelop ergens zien liggen? Geef het door aan de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de opvallende groene envelop ergens gevonden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rondgehangen bij woning

Gezien het tijdstip en de ligging van het huis, vermoedt de politie dat de mannen een tijdje hebben rondgehangen bij de woning. Het team komt daarom graag in contact met mensen die mogelijk iets opvallends op de Valkeniersweg hebben gezien. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er maandagavond 5 november iets opvallends gezien op of rondom de Valkeniersweg in Rotterdam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gevlucht richting Dordtsestraatweg

Ze zijn na de overval er rennend vandoor gegaan richting de Dordtsestraatweg. Mogelijk waren ze in het gezelschap van een derde persoon. De politie weet niet of de mannen een vervoersmiddel klaar hadden staan; het is ook mogelijk dat ze in de buurt wonen.

Signalement overvallers

De daders zijn waarschijnlijk tussen de 20 en 30 jaar oud. Beide mannen hebben een donkere huidskleur en kroeshaar. Ze zijn ongeveer 1.75m lang. Een van de mannen droeg vermoedelijk een groen vest van het merk Nike. Zijn handlanger droeg donkere kleding. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de daders?

Camerabeelden uploaden

Woont u in de omgeving van de Valkeniersweg en beschikt u over bewakingsbeelden? Upload uw beelden naar de politie en help het onderzoek verder.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar