Man bedreigd en mishandeld om fiets

Een 25-jarige Nijmegenaar werd op zondagochtend 25 september 2022 door twee jonge mannen gedwongen zijn fiets af te staan. Toen hij dat in eerste instantie weigerde, werd hij bedreigd en hard tegen het hoofd geslagen.

Rond 05.30 uur fietste het slachtoffer vanuit de richting van het Keizer Karelplein over de Sint Annastraat. Ter hoogte van het New York Pizza-filiaal daar moest hij inhouden voor twee jongens op het fietspad die niet opzij gingen. Toen hij probeerde te passeren, greep een van hen zijn stuur en werd het slachtoffer gedwongen af te stappen.

Buiten bewustzijn

De daders eisten de fiets van de Nijmegenaar. Anders zou hij een mes tussen zijn ribben krijgen, zo dreigden ze. Vervolgens sloeg een van de jongens het slachtoffer hard tegen het hoofd, waarna het tweetal er met de fiets vandoor ging.
Het 25-jarige slachtoffer, dat kon worden opgevangen door vrienden die hij had ingeschakeld, zakte daar in elkaar en raakte buiten bewustzijn. In het ziekenhuis zou blijken dat hij gelukkig geen ernstig letsel had opgelopen. Wel heeft de beroving een grote impact op zijn leven; hij is angstig en durft niet meer in het donker naar buiten of alleen te fietsen.

Naam op frame

Op camerabeelden zijn de twee verdachten te zien met een fiets die ze voor het incident al bij zich hadden. Geef het alstublieft door aan de politie als u een idee heeft wie zij kunnen zijn.

Soortgelijke fiets Preloader
Soortgelijke fiets
Soortgelijke fiets Preloader

De fiets die ze van het slachtoffer afnamen, is er een van de Postcodeloterij, zoals die op de foto. Op het exemplaar van het slachtoffer is met zwarte permanente viltstift een naam op het frame geschreven, op de stang tussen het stuur en de trappers. Weet u waar die fiets kan zijn en/of wie erover beschikt, meld dan dan alstublieft.

Deel uw informatie

  • Wie herkent (een van) de verdachten?
  • Wie weet waar de fiets van het slachtoffer is?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar