Man in coma na mishandeling door bestuurder kleine auto

Een 48-jarige Utrechter liep zeer ernstig hoofdletsel op toen een nog onbekende automobilist hem mishandelde. Het incident voltrok zich op woensdagavond 17 maart 2021 rond 20.00 uur in Geuzenwijk; bij de hoek van de Cornelis Dirkszstraat en de Koppestokstraat, niet ver van de rotonde Walravenfontein, werd het slachtoffer aangetroffen.

update
teaser-date

30-03-2021 21:16

Er kwamen zo’n negen tips binnen. De gouden tip zat hier helaas nog niet bij. Wel zat er tussen deze reacties iemand die naar M heeft gebeld. Deze tipgever verklaarde een verkeersruzie op de Adriaan van Bergenstraat te hebben gezien. Deze persoon is mogelijk een belangrijke getuige waarmee de politie graag verder spreekt. De politie begrijpt dat deze tipgever anoniem wil blijven en verzoekt hem/ haar daarom terug te bellen met het TNI voor een vertrouwelijk gesprek.

Het slachtoffer viel hard op de grond door een klap of duw, zagen twee getuigen. Sinds het incident is de 48-jarige man niet meer bij kennis geweest. Hij wordt momenteel in het ziekenhuis in coma gehouden.

Mogelijk verkeersconflict

Een reëel scenario is dat de mishandeling volgde op een verkeersruzie. Getuigen spreken over een conflict tussen een voetganger en de bestuurder van een kleine auto. Die auto stond stil op de Adriaan van Bergenstraat, waar er contact is geweest tussen de bestuurder en de voetganger. Vervolgens verplaatsten beiden zich naar de Koppestokstraat, waar later het slachtoffer is gevonden.

Hoek Cornelis Dirksztraat - Koppestokstraat Preloader
Hoek Cornelis Dirksztraat - Koppestokstraat
Hoek Cornelis Dirksztraat - Koppestokstraat Preloader

Kenmerken dader

De automobilist die het slachtoffer mishandelde heeft mogelijk een lichtgetinte huidskleur, wordt tussen 20 en 35 jaar oud geschat, is slank en zo’n 1.75 à 1.80 meter lang. Hij droeg die avond donkerkleurige kleren en had een petje op. Mogelijk reed deze man dus in een klein model auto.

Uw informatie en/of beelden

De politie vraagt getuigen zich te melden. Het was die 17e maart de dag van de Tweede-Kamerverkiezingen, waardoor er wellicht meer mensen dan gebruikelijk op de been waren. Ook als u bewakings- of dashcam¬beelden heeft waar de verdachte op zou kunnen staan, wordt u verzocht contact op te nemen.
Vlakbij de plaats delict is de rotonde Walravenfontein, die de Van Hoornekade en Van Egmondkade verbindt met de Burgemeester van Tuyllkade. Ook in de buurt is de Marnixlaan, die in noordelijke richting naar de N230 leidt en in zuidelijke richting naar de Lessinglaan, de Beneluxlaan en de Europalaan. Heeft u de auto van de vermoedelijke dader gezien of er mogelijk beelden van, laat het de politie weten.

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt wie de gezochte automobilist kan zijn?
  • Wie beschikt over beeldmateriaal waarop mogelijk de kleine personenauto te zien is?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar