Man winkelt met geld van opgelicht echtpaar

Een echtpaar uit Vlissingen werd in november 2018 voor zo’n 19.000 euro gedupeerd. Ze waren slachtoffer geworden van de ‘1 cent truc’ die helaas nog veel wordt gebruikt. Van een man die op hun kosten ging shoppen, zijn er camerabeelden.

update
teaser-date

05-11-2019 21:02

Er zijn concrete tips binnengekomen waarbij ook namen over deze man zijn genoemd. Bedankt, het onderzoek gaat door!

De daders achter de truc plaatsen een advertentie op Marktplaats. Wie het aangeboden goed wil kopen, krijgt ‘ter controle’ een betaalverzoek voor 1 cent toegestuurd.
De bijgevoegde link leidt naar een vervalste website die sprekend lijkt op de officiële site van een bank of creditcardbedrijf. Na het invullen van hun gegevens zetten slachtoffers hun rekening open voor misbruik.

Bankrekening gekoppeld

De verdachte op de beelden rekende op 11 november 2018 een flink bedrag af bij Cool Blue aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Hij deed dat met een ‘smart watch’ waaraan de bankrekening van het Zeeuwse echtpaar was gekoppeld.

Hij verliet de winkel met twee iPhones X, een Galaxy J3 van Samsung en een horloge van het merk Garmin. Mogelijk zijn die ergens te koop aangeboden of is het opgevallen dat iemand er ineens over beschikte.

Wie is de man op de beelden?

Kijkt u goed naar de verdachte en laat het weten als u hem herkent. Hij is getint, lijkt vrij jong en heeft of had mogelijk een link met Amsterdam. Zijn kenmerken als haardracht en baardgroei zouden sinds vorig jaar veranderd kunnen zijn.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Wilt u het Zeeuwse echtpaar een hart onder de riem steken, kunt u via onderstaande link een boodschap voor hen achterlaten.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar