Medewerker fietsenstalling zwaar mishandeld

Een 59-jarige man werd op zaterdagochtend 13 februari bewusteloos aangetroffen in het kantoortje van de fietsenstalling in Purmerend, vlak bij het treinstation. Hij bleek vrijdagavond 12 februari zwaar te zijn mishandeld. 

update
teaser-date

01-06-2021 21:47

Er zijn sinds de uitzending heel veel lieve berichten binnengekomen voor het slachtoffer, dank daarvoor. Ook kwamen er twee tips binnen over de mogelijke daders.

De man werd zo’n veertien uur later door een andere medewerker van de fietsenstalling aangetroffen in een plas met bloed. Het slachtoffer heeft de mishandeling ternauwernood overleefd. 

Aangevallen en mishandeld 

Vermoedelijk hebben de daders hem rond 18.45 uur aangevallen en bewusteloos geslagen. Hoewel er op zo’n plek weinig te halen valt, is het kantoortje doorzocht op waardevolle spullen. Daarbij is er een tas met gereedschap, een jas van het bedrijf en waarschijnlijk de telefoon en portemonnee van het slachtoffer weggenomen. 

Hij mag niet meer zelfstandig wonen, kan niet meer fietsen en geen auto meer rijden.”

Broer van slachtoffer

Beelden NOVA-businesspark

Op de bewakingscamera’s rond het NOVA-businesspark - dat vlak naast het station ligt - zijn twee personen te zien. Op vrijdagavond 12 februari rond 18.50 uur lopen zij vanaf de fietsenstalling richting de Wielingenstraat.

Tas en jas gedumpt

Een van hen draagt een opvallend grote jas, de andere een zware tas. Beide spullen worden later teruggevonden. In de tas zat het gestolen gereedschap en ook de jas blijkt afkomstig uit het kantoortje. 

Gebroken jukbeen, kaak en oogkas

Het slachtoffer heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen door breuken in zijn jukbeen, kaak en oogkas. Hij was zeer verward en gedesoriënteerd en kon zich niets meer van de mishandeling herinneren. Het is nog de vraag in hoeverre hij zal herstellen.

Mogelijk verband met eerdere ruzie

Mogelijk heeft een ruzie van twee dagen eerder een verband met de mishandeling. Er heeft zich inmiddels een getuige gemeld die zou hebben gezien dat twee mannen ruzie hadden met het slachtoffer bij de fietsenstalling. Heeft u dit gezien? Neem alstublieft contact op.

Geef uw informatie door

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn of herkent u de personen op de beelden? Geef het alstublieft door, dit kan eventueel ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459876

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar