Minh Nghia Vuong (49) voortvluchtig sinds dodelijk schietincident

Beloning € 30.000

De man die wordt verdacht van het neerschieten van twee vrouwen, zaterdag 21 januari 2023 bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht, is sindsdien op de vlucht. De slachtoffers zijn zijn 38-jarige ex-partner, die in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, en haar 66-jarige moeder. Laatstgenoemde overleed ter plekke.

Zwijndrecht, zaterdag 21 januari 2023 Preloader
Zwijndrecht, zaterdag 21 januari 2023
Zwijndrecht, zaterdag 21 januari 2023 Preloader

Meerdere auto’s gebruikt

De voortvluchtige heet Minh Nghia Vuong en is 49 jaar oud. Hij ging er in eerste instantie vandoor met zijn eigen auto, die in de nacht van zondag 22 op maandag 23 januari is teruggevonden aan de Veldslahof  in Zwijndrecht.
Daarna heeft Vuong vermoedelijk gebruik gemaakt van een grijze Skoda Octavia. Die heeft de politie dankzij tips aangetroffen op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp. Van Vuong ontbreekt nog ieder spoor. Voor de tip die leidt naar zijn verblijfplaats en aanhouding is een beloning uitgeloofd van 30.000 euro.

Getuigenoproep

Wanneer de Skoda daar op de Kuinder is achtergelaten, is niet duidelijk. De politie hoopt dat iemand daar iets van heeft gezien of er mogelijk camerabeelden van heeft. De grijze auto heeft het kenteken KV-121-F.
Zag u de Skoda Octavia in de wijde omgeving van de Kuinder in Rotterdam, tussen zaterdagmiddag de 21e en dinsdagochtend 24 januari, neem dan alstublieft contact op met de politie. Beschikt u over beelden waar Minh Vuong en/of de grijze auto op kunnen staan, kunt u die uploaden via het tipformulier.

Minh Nghia Vuong (foto uit 2016) Preloader
Minh Nghia Vuong (foto uit 2016)
Minh Nghia Vuong (foto uit 2016) Preloader

Wie heeft Vuong gezien?

Minh Nghia Vuong, bijgenaamd Lucky, heeft een Vietnamese achtergrond. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en spreekt goed Nederlands. Mogelijk heeft Vuong iemand gevraagd om bijvoorbeeld een slaapplek, wat geld of een vervoermiddel. Geef het door als u bent benaderd of als u iemand kent die met Vuong contact heeft gehad en/of hem heeft geholpen.
Het zou ook kunnen dat de voortvluchtige verdachte ergens in het land bijvoorbeeld iets te eten heeft gekocht of benzine heeft getankt. Ook als u zoiets denkt te hebben gezien, wil de politie u graag spreken.

update
teaser-date

31-01-2023 20:32

In de week na de uitzending van 24 januari werd een derde auto aangetroffen die door Vuong is gebruikt. Dat voertuig, een zwarte Seat Ibiza, was achtergelaten aan de Dolphijnstraat in Hoek van Holland. Verder heeft de politie diverse woningen doorzocht, waaronder op maandagavond 30 januari aan de Pegasusweg in Rotterdam.

De politie benadrukt dat ook als u bij het Team Nationale Inlichtingen (TNI) uw tip doorgeeft, u aanspraak blijft kunnen maken op de beloning. Belangrijk om te weten is dat uw persoonsgegevens via het TNI nooit bij de verdachte of diens advocaat terecht zullen komen.

Contact met de politie

Denkt u Vuong ergens te zien, benader hem dan onder geen beding zelf. Waarschuw in dat geval direct de politie; u mag daarvoor 112 bellen.
Minh Nghia Vuong staat internationaal gesignaleerd. Weet u waar hij kan zijn (geweest) of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, meld het alstublieft op een van onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar