Mishandeling meisje (13) op de Bredeweg ter hoogte van de Nassaulaan

Het meisje wordt zonder aanleiding door vier jongens van haar fiets geduwd en valt hard met haar hoofd op de stoep.

update

Er zijn mogelijke namen van de daders genoemd, dat wordt nu verder onderzocht, maar die jongens zijn nog niet gevonden.

Op donderdagavond 3 oktober 2013 fietst een meisje (13) rond 20.30 uur van haar sportclubje uit de richting van de Gebroeklaan naar huis. Op de Bredeweg ter hoogte van de Nassaulaan, wachten twee jongens op hun fiets rechts en komen twee jongens op haar afgefietst. Eén jongen fietst bewust tegen haar fiets, terwijl ze tegelijkertijd van een andere jongen die van voor komt een enorme duw krijgt. Ze valt hard met haar hoofd op de stoep en terwijl ze ligt wordt ze in haar buik geschopt. De jongens zeggen niets en fietsen na de mishandeling weer weg.

Slachtoffer

Het meisje wist zelf nog thuis te komen, maar ze had zoveel hoofd- en buikpijn dat ze daarna met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Ze mocht daar gelukkig na een dag al weer weg. Het bleek dat vooral haar nek de grootste klap had opgevangen.

Daders

Het waren vier jongens van een jaar of 16 a 17. Er was één donkere jongen bij en dat was volgens het meisje misschien een Antilliaan of een Afrikaan, dat wist ze niet precies. Die had geen petje op, de andere drie wel. De jongen die haar zo schopte in haar buik had stevige werkschoenen aan: bergschoenen of Timberlands, in die categorie.

Vlucht

Die jongens stonden op de Bredeweg bij de kruising van de Nassaustraat. Na de mishandeling bij die kruising zijn de jongens weggefietst in de richting van de rotonde Bredeweg met de Oranjelaan.

Motief

Het meisje snapt totaal niet waarom ze is mishandeld: er werd bewust tegen haar fiets gereden, maar de jongens zeiden niets en hebben ook niets meegenomen. Misschien zijn er jongeren in Roermond die daar meer over weten of over de mishandeling hebben horen praten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdagavond 3 oktober 2013 rond 20.30 uur getuige geweest van de mishandeling van een meisje (13) op de Bredeweg ter hoogte van de Nassaulaan in Roermond?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de daders zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de mishandeling of heeft er mensen over horen praten?

Kijk ook eens naar