Mishandeling vrouw (78) bij de Rondweg

Op donderdagochtend 07 september 2017 werd een 78-jarige dame zwaargewond gevonden in haar woning bij de Rondweg. Inmiddels is duidelijk dat deze zaak een link heeft met eerdere inbraken.

update

Op 9 april is een verdachte aangehouden die, als toenmalig bankmedewerker, criminelen zou hebben ingeseind wanneer mensen grote bedragen contant opnamen. Eerder was een 24-jarige Bredanaar gearresteerd die wordt verdacht van het plegen van de overval.

Mevrouw woont in een aanleunwoning van een groot wooncomplex. Zoals het er nu naar uitziet zijn wee mannen de voorgaande nacht dat wooncomplex binnengekomen en hebben daarna ingebroken bij mevrouw die daar alleen woont, en haar daarna mishandeld. De politie onderzoekt nog of er iets weg is genomen. Mevrouw is donderdagochtend met spoed naar het ziekenhuis gebracht en was gelukkig later die dag al aanspreekbaar.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De politie komt graag zo snel mogelijk in contact met mensen die de daders mogelijk in of rond het complex hebben gezien. Het is niet bekend wanneer ze binnen zijn geweest, mogelijk heeft mevrouw namelijk al uren in haar huis gelegen voor ze werd gevonden, zij is alle besef van tijd op een gegeven moment kwijtgeraakt. De politie wil iedereen spreken die vanaf woensdagavond daar iets heeft gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wooncomplex

Het complex in Bladel waar de daders zijn geweest ligt vlakbij de Rondweg, de grote doorgaande weg N284 die door Bladel loopt. Het specifieke complex Kempenland waar mevrouw woont ligt vlakbij de Europaweg en het grote kenmerkende cirkelvormige zorgcentrum. Daar zijn de mannen dus in ieder geval geweest. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deel van slot

Bij het inbreken bij hun slachtoffer is het cilnderslot afgebroken. Een deel van dat slot heeft de politie in de woning teruggevonden. Het andere deel is waarschijnlijk door de daders meegenomen, maar tot nu toe nog nergens gevonden. Waar is dat kapotte slot nu? Mocht u zo’n kapot slot ergens hebben gevonden of gezien, meldt het meteen. 

Bankmedewerkers betrokken bij criminele activiteiten

Twee medewerkers van de Rabobank hebben in het verleden informatie van klanten doorgespeeld aan een groep criminelen. Die criminelen overvielen en beroofden op basis van deze informatie mensen die contant geld ophaalden bij filialen van de Rabobank. Dat gebeurde onder andere op 7 juli 2017 in Roosendaal en 19 juli 2017 in Venlo. 

Criminelen op heterdaad betrapt

Gelukkig heeft de politie de Rabobank-medewerkers inmiddels door en weten ze dat er opnieuw informatie vanuit de bank is doorgespeeld. Tijdens een overval op 28 juli 2017 in Zundert grijpt de politie in en arresteert de overvallers op heterdaad. Ze werden klem gereden en vijf van hen worden gearresteerd. Ook twee bankmedewerkers worden gearresteerd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval gekoppeld aan deze groep daders

Terwijl deze groep criminelen vastzit wordt echter toch nog een overval gepleegd op 7 september 2017 op deze 78 jarige vrouw in haar woning in Bladel. Deze overval lijkt gekoppeld aan de groep die dan al is aangehouden. De politie is op zoek naar meer daders. 

Een van twee overvallers gevonden

Vier maanden na de overval is een van beide overvallers op de 78-jarige vrouw uit Bladel inmiddels gevonden. Het was de dode man van 25 jaar die op 9 januari is aangetroffen in een flat aan de Roeselaerestraat in Breda. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nog minstens één overvaller gezocht

Er wordt dus nog minstens één overvaller gezocht en misschien nog iemand die op de uitkijk heeft gestaan. De mevrouw uit Bladel kan zich slecht herinneren hoe de mannen eruit zagen die haar hebben mishandeld. Wel is bekend dat ze een gele Jumbo plastic tas bij zich hadden. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ford Focus en Seat Ibiza

De politie vermoedt verder dat er twee auto’s bij de overvallen gebruikt zijn. Mogelijk een zilvergrijze Ford Focus en een witte Seat Ibiza. Misschien heeft iemand die gezien in de buurt van de Rabobank aan de Markt in Bladel op die 8e juli of bij de flat van mevrouw aan de Rondweg in Bladel rond 7 september. Maar het kan ook zijn dat er andere voertuigen zijn gezien rond die tijd die wellicht zijn opgevallen.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar