Mislukte overval Blauwe Avondwinkel

De medewerker van een nachtwinkel reageerde niet zoals een overvaller in Delft dacht.

update

Helaas maar 2 tips.

In het centrum van Delft, zit aan de Molslaan de Blauwe Avondwinkel. Dinsdag 14 april 2015 is er ’s avonds 1 medewerker. Om 22.15 uur wil hij net zijn computer aanzetten omdat het rustig is wanneer een man met vuurwapen in de deuropening verschijnt. Hij schreeuwt en richt zijn wapen recht op de medewerker. Die verstaat de man eerst niet goed, denkt dat het een grap is, en roept dat hij niet zo achter zijn kraag moet praten omdat hij niet te begrijpen is, Als de man dan weer schreeuwt – dat ‘ie geld wil - zegt de medewerker dat hij ‘t geld dan maar zelf moet halen. De medewerker weigert zich te verroeren en ook de overvaller blijft staan. Hij komt zelfs onzeker over. Op het moment dat de dader achteruit kijkt komt de medewerker in actie. Hij zet een sprint richting de dader, die wegrent de straat op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Het gaat om een donkergetinte man, het slachtoffer dacht aan een Antilliaan, van rond de 40 jaar. Van zijn gezicht is weinig te zien, maar let op zijn broek: een spijkerbroek met witte vlekken en scheuren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fiets dader

De dader springt op zijn fiets, laat iets vallen en als de medewerker zijn fiets grijpt, gaat hij er maar lopend vandoor. De fiets was een damesfiets van Volare, ontworpen door Jan Smit, en goed gebruikt als je naar de slijtageplekken op het zadel kijkt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vuurwapen

Dat wat viel was het vuurwapen dat de dader bij zich had tijdens de overval.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de overvaller aan de bewakingsbeelden, mogelijk in combinatie met die fiets die hij na 14 april dus opeens niet meer had?

Kijk ook eens naar