Mislukte woningoverval in de Margrietstraat

De vrouw (33) verzet zich zo hevig dat de overvallers wegvluchten

update

Er kwamen 9 goed bruikbare tips. Dankzij u zijn bv. 2 belangrijke vrouwelijke getuigen gevonden die de politie nu kan spreken en er kwam specifieke informatie over de tape van de daders. Die zou mogelijk in het leger gebruikt worden, daar zijn de rechercheurs nu achteraan.

Op 11 februari 2016 wordt een 33-jarige vrouw in haar huis aan de Margrietstraat in Hendrik-Ido-Ambacht overvallen. Ze verzet zich zo hevig dat de daders onverrichter zake en zonder buit weer wegvluchten.

Moeder met twee dochters

Op donderdagavond 11 februari 2016 is het een gewone doordeweekse avond voor een alleenstaande moeder (33) en haar twee dochters. De oudste die op dat moment niet thuis is, is 15 jaar oud. Haar jongste dochter is 7 jaar. 

Aanbellen

Op een gegeven moment wordt er op het raam geklopt. Voor de deur staat een jongeman die zegt dat zijn voetbal bij de vrouw in de achtertuin ligt. Of zij die even wil pakken. Ze sluit de voordeur en loopt via de woning naar de tuin, om de bal voor hem te pakken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of heeft een vermoeden wie de dader die bij de vrouw aanbelde zou kunnen zijn?

Mislukte overval

Als de vrouw via de achterdeur de tuin in wil lopen om de bal te pakken, wordt ze daar besprongen door twee mannen. Ze wordt geslagen en met de dood bedreigd. Haar dochtertje ziet alles gebeuren. Maar de vrouw geeft zich niet zomaar gewonnen en vecht terug. Gelukkig met succes, de daders druipen af. 

Verwondingen

Van de verwondingen die de vrouw door de mishandeling opliep is zij gelukkig inmiddels redelijk hersteld. Maar de schrik zit er natuurlijk goed in. Haar 7-jarige dochter krijgt momenteel professionele hulp krijgt om dit trauma te verwerken. 

Onderzoek

Na uitgebreid onderzoek kwam de politie uit bij een bekende van het gezin. Die jongeman is op 24 augustus aangehouden, maar desondanks blijven er vragen. Om die reden vraagt de politie nu het publiek mee te denken. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of heeft een vermoeden wie de andere twee daders kunnen zijn of weet meer over de betrokkenheid van de 24-jarige verdachte die momenteel vastzit?

Dader die aanbelde

Zo wil de politie meer weten over de dader die bij de vrouw aan de voordeur aanbelde. Hij wordt omschreven als iemand met een Aziatisch uiterlijk, hij leek Indonesisch of Filipijns. Hij wordt tussen de 18 en 19 jaar oud geschat en was tussen de 1.65 en 1.70 meter lang. Hij droeg die dag donkere kleding en had een zwart petje op.

Mededaders

Zijn handlangers waren tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, droegen ook allebei donkere kleding en hadden een bivakmuts op. Deze mannen hadden een normaal postuur. De politie denkt dat ze een van hen inmiddels heeft kunnen aanhouden, maar de anderen zoeken ze nog.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voetbal

Er lag daadwerkelijk een voetbal in de achtertuin van de vrouw, die is daar achtergebleven. Het gaat om een Lotto voetbal, het type is een Invader Beast. Die is algemeen verkrijgbaar, dus daarover is geen informatie meer nodig. Het gaat erom of mensen de daders herkennen juist door de combinatie met zo’n bal, omdat ze misschien tot de overval zo’n dergelijke bal in hun bezit hadden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kent mensen die in het bezit waren van zo’n type voetbal en die mogelijk meer over deze overval zouden kunnen weten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De daders laten een zwarte tas achter in de tuin en vluchten vervolgens via een steeg bij de achtertuin verder de wijk in. Een getuige ziet twee mannen richting de Christinastraat rennen. Even later ziet dezelfde getuige op de kruising van de Wilhelminasingel en de Christinastraat ook een donker autootje rijden. Die rijdt zonder licht en met daarin waarschijnlijk de daders, richting het oude gemeentehuis. De politie wil graag weten of iemand dat toen is opgevallen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders gezien tijdens hun vlucht richting de Christinastraat?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op de kruising van de Wilhelminasingel en de Christinastraat ook een donker autootje zonder licht zien rijden, in de richting van het oude gemeentehuis? 

Getuigenoproep: twee vrouwen

De politie is ook nog op zoek naar twee onbekende vrouwen die met dezelfde getuige hier in de straat hebben gesproken over het gegil van het slachtoffer. Bent u dit, meldt dit dan alstublieft bij de politie. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de twee vrouwelijke buurtbewoners die met een andere buurtbewoner hebben gesproken over het gegil van het slachtoffer?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inhoud zwarte tas

In de achtergelaten tas zaten spullen zoals tie-wraps, isolatie-tape en een mes. Mogelijk hebben de daders daarmee het slachtoffer en haar dochtertje willen knevelen. Ook hiervoor geldt: herkent iemand deze tas of de spullen die hierin zitten, meldt dat dan alstublieft. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de zwarte tas of de inhoud daarvan? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar