Moeder (36) van drie jonge kinderen doelwit van ernstige bedreigingen

Een 36-jarige moeder van drie kinderen uit Hengelo zit sinds maanden ondergedoken op een geheim adres vanwege ernstige bedreigingen. Inmiddels staat de teller op vijf incidenten. Er zijn bewakingsbeelden van de daders.

update
teaser-date

15-09-2020 20:55

Er kwamen reacties, maar helaas zaten daar geen concrete namen bij. Heeft u meer informatie? Geef het door aan de politie.

De politie hoopt dat iemand iets weet over het motief van de daders of hen herkent op de beelden.

Verf op raam

Het eerste incident gebeurde in de nacht van 30 op 31 maart 2020 bij de woning van het slachtoffer, aan de Anton van Duinkerkenstraat in Hengelo. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man verf tegen een raam gooit en ook de kozijnen ermee besmeurt. 

Spuitbus

Een dag later, op 1 april, was het weer mis bij de woning. Er verschenen twee personen op beeld, van wie er één druk was met een spuitbus. De woning en de stoeptegels werden met oranje verf beklad.

Kapotte ruiten en verfschade Preloader
Kapotte ruiten en verfschade
Kapotte ruiten en verfschade Preloader

Molotovcocktail

Ook in de weken erna werd de woning niet met rust gelaten. Op 26 april werd er eerst een steen door de ruit gegooid, gevolgd door een molotovcocktail. Een levensgevaarlijke situatie en het was puur toeval dat de schade die dag redelijk beperkt bleef.
Het gezin verbleef gelukkig al op een andere locatie. Het is onduidelijk of de man op deze beelden ook met het eerdere vandalisme te maken heeft.

Baksteen en brand

Op 11 mei werd er wederom een baksteen door de ruit gegooid. Het vijfde incident gebeurt twee weken later; die dag werd er brand gesticht bij de schutting achter de woning.

Informatie over de daders

De politie heeft informatie dat één van de daders mogelijk uit de omgeving van Den Haag komt. Verder is er na één van de incidenten een klein lichtkleurig autootje gezien, vermoedelijk een witte Renault Clio.

  • pointer Wie kan een link leggen tussen zo’n auto en de personen op de camerabeelden?

Help de politie

Heeft u informatie over de daders en/of het motief voor de bedreigingen? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Om de 36-jarige vrouw een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar