Moord op Reduan B. (41), broer van kroongetuige

Op donderdag 29 maart 2018 is de 41-jarige Reduan B. doodgeschoten in Amsterdam-Noord. Reduan is de broer van kroongetuige Nabil B. die verklaringen heeft afgelegd over de zogenoemde mocromaffia. Op dinsdag 03 april 2018 maakt de politie beelden openbaar van de vermoedelijke schutter. Op die beelden is te zien dat hij die dag iets na 08.30 uur het kantoor van de 41-jarige Reduan inliep onder het mom van een sollicitatiegesprek. Reduan, directeur van een grafisch bedrijf in belettering werd in koelen bloede doodgeschoten.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Al die er op volgende vrijdagavond en nacht werden vier verdachten aangehouden, waaronder de man op beelden, een 41-jarige man uit Hilversum. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rechtsstaat in het hart geraakt

Omdat deze moord de rechtsstaat zo in het hart raakt, wil de politie zo snel mogelijk en precies weten wat er in de voorbereidingen en uitvoering is gebeurd, en wie daar mogelijk nog meer bij betrokken zijn geweest. Zo is inmiddels bekend dat bij de vluchtauto twee wapens zijn gevonden met daarop DNA van de vermoedelijke schutter en de twee andere mannen zijn aangehouden. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beloning

De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam looft een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van andere betrokkenen bij de moord op Reduan B. dan de verdachten die nu vastzitten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kleding van de schutter

De politie ontvangt graag meer informatie over de kleding van de vermoedelijke schutter. Dat is mogelijk belangrijk bewijsmateriaal, maar die kleding is verdwenen en de politie wil heel graag weten wat daar mee is gebeurd. Misschien is die weggegooid: vooral die Nike-schoenen en het jack zijn opvallend. Mochten mensen sinds donderdagochtend kleding hebben gevonden of zien liggen, moeten ze dat met spoed melden. En natuurlijk wil de politie weten of er mensen zijn die deze man  gezien hebben rond het bedrijf van Reduan aan de TT-Melissaweg in Amsterdam-Noord, dat is bij de NDSM-werf.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Seat Leon

De vermoedelijke schutter was naar Amsterdam gekomen met een Seat Leon met een vervalst kenteken. Er rijdt dus nog steeds een auto rond met die 45-XK-SX, die heeft hier niks mee te maken. De vermoedelijke schutter heeft de Seat Leon na de moord achtergelaten in de buurt van de TT-Vasumweg, op de Scheepsbouwkade vlakbij de Klaprozenweg.  Daar moet deze man iets na 08.30 uur donderdagochtend op de  een of andere manier snel zijn weggekomen. Misschien is hij opgepikt. Heeft u daar iets van gezien, of in de buurt gereden met een dashcam rond dat tijdstip: meldt het.

Seat Leon eerder in Amsterdam geweest

De Seat is de dag voor de moord twee keer vanuit Hilversum naar Amsterdam gereden, misschien om de situatie te verkennen. Op woensdag 28 maart is hij rond 07.00 uur vertrokken vanuit Hilversum. Om 08.40 uur was hij toen al in de omgeving van het bedrijf van Reduan en de Scheepsbouwkade. Diezelfde middag is hij om 17.15 uur weer vanaf Hilversum die kant opgereden, de auto is toen om 18.15 weer daar in de  omgeving waargenomen. Even voor 19.00 uur was hij toen weer terug in de regio Hilversum. Het is heel belangrijk dat de politie ook daar getuigen van spreekt of mensen met dashcambeelden die de Seat Leon hebben gefilmd. En de politie is natuurlijk ook benieuwd wie er toen in de auto zat.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar