Mysterieuze verdwijning en dood van Viktor Jajčanin

Viktor Jajčanin woonde al zo’n veertig jaar in Nederland toen hij eind 2016 begon aan een reis naar zijn geboorteland Kroatië. De toen 63-jarige Amsterdammer is voor het laatst gezien op 8 december 2016 in het dorp Dubravica. Sindsdien ontbrak van hem ieder spoor.

In 2020 werd Jajčanins stoffelijk overschot gevonden in een septic tank in de plaats Pologi, op circa vijf minuten rijden van Dubravica. De Kroatische politie houdt rekening met een ongeluk, maar het is ook mogelijk dat Jajčanin slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Auto aangetroffen

Auto van Viktor Jajčanin Preloader
 
Auto van Viktor Jajčanin Preloader

Meneer Jajčanin vertrok op 7 december 2016 uit Amsterdam in zijn grijze Ford Focus stationwagen met kenteken 02-GZ-BH. Hij reed in één ruk door en was de volgende dag al in Kroatië. De laatste keer dat Jajčanin is gezien, was bij een café in Dubravica.
Op vrijdag 9 december 2016 werd zijn auto onbeheerd aangetroffen in een berm in het nabijgelegen Pologi. De portieren van de Focus waren niet afgesloten en in de auto lagen Jajčanins bril en wat geld.

Mysterie

De Kroatische politie startte een onderzoek naar de vermissing en deed getuigenoproepen, maar het bleef een mysterie wat er met de 63-jarige Amsterdammer was gebeurd en waar hij was gebleven. Dat leidde er in Nederland toe dat de zaak Jajčanin werd opgenomen in de cold case kalender.

Oproep

De politie komt graag in contact met mensen die meneer Jajčanin hebben gekend en met hem over diens reis hebben gesproken. Weet u iets over zijn redenen om naar Kroatië te gaan of heeft u een idee met wie Jajčanin daar contact kan hebben gehad? Meld het alstublieft.
Ook als u informatie heeft over een mogelijk conflict dat hij had, in Kroatië of in Nederland, hoort de politie dat graag van u. En weet u of Viktor Jajčanin sinds zijn vertrek op 7 december 2016 nog op enige manier met iemand contact heeft gehad, geef dat dan alstublieft door aan de politie.

Help de politie

Wie heeft informatie die kan helpen in het onderzoek naar de verdwijning en dood van Viktor Jajčanin? Het coldcaseteam is te bereiken op coldcase[at]politie[dot]nl.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Viktor Jajčanin laat drie kinderen en vijf kleinkinderen achter. Via onderstaande link kunt u uw medeleven betuigen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar