Nachtelijke overval distributiecentrum

Vijf daders beroven in december 2018 midden in de nacht een distributiecentrum in Mijdrecht. Ze bedreigen en knevelen de bewakers en maken voor ruim 170.000 euro aan parfum buit.

update

De politie heeft inmiddels meer dan 70 tips ontvangen, waaronder veel informatie over de kleding van de daders. Uit onderzoek lijkt het er ook op dat de dadergroep afkomstig is uit Almere.

Kort na 03.00 uur in de nacht van 16 op 17 december vallen drie mannen binnen bij het distributiecentrum aan de Industrieweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gewapend met een vuurwapen en een breekijzer overrompelen ze de twee aanwezig beveiligers.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Intussen komt buiten een Mercedes-bus aanrijden met daarin nog twee daders. Die bus wordt klaargezet bij een laaddok om de gestolen goederen in te laden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die nacht van zondag 16 op maandag 17 december 2018 iets gezien van de overval op het bedrijventerrein aan de Industrieweg in Mijdrecht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bijna anderhalf uur binnen

Nadat de bewakers zijn vastgebonden, hebben de overvallers ruim een uur nodig om de brandkasten open te krijgen waarin hun buit wordt bewaard. Wanneer dat lukt, laden ze voor 172.000 euro aan parfum in de bestelbus.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De partij parfum is mogelijk, wellicht in delen, ergens te koop aangeboden. Wie heeft daar informatie over?

Het leek er overigens op dat de overvallers met een sleutel naar binnen waren gekomen. Wat verder opviel is dat ze zich vrij begripvol, haast schuldig, opstelden tegenover hun slachtoffers.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Om 04.30 uur gaan de daders ervandoor; drie met de Mercedes-bus en twee te voet. Het is mogelijk dat die twee verderop buiten het zicht van de camera alsnog in de bus zijn gestapt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien in welke richting de bestelbus is vertrokken en/of weet waar deze nu is?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen kentekenplaten

De gebruikte bestelwagen is een witte, dubbel verlengde Mercedes Sprinter. Die was waarschijnlijk voorzien van gestolen kentekenplaten.

De politie denkt dat die nummerborden op de Eduard Hellendoornstraat in Amsterdam van een soortgelijke bus af zijn gehaald. Dat moet gebeurd zijn tussen 20.00 uur op zaterdag 15 december en de overval ruim 30 uur later.Overigens is de Sprinter nog niet terecht. De politie houdt er zelfs rekening mee dat die ergens door de daders is gehuurd. Als iemand vermoedt waar de bus nu is, hoort de politie dat graag.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de diefstal van de kentekenplaten, tussen 20.00 uur op 15 december en 02.00 uur op 17 december, vanaf de Eduard Hellendoornstraat in Amsterdam-Osdorp?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

Ondanks de inspanningen van de daders om onherkenbaar te blijven, is er een aantal kenmerken die mogelijk tot herkenning kunnen leiden.De vijf mannen zouden met een Noord-Afrikaans accent spreken. Ook leken ze precies te weten waar ze moesten zijn en zelfs hoe laat de beveiligers zouden worden afgelost.

Kijkt u naar de beelden en laat het de politie weten als u een of meer van de daders herkent aan bijvoorbeeld de kleding, het postuur of de manier van bewegen. De dadergroep had die nacht de beschikking over een witte Mercedes Sprinter; mogelijk kan iemand die in verband brengen met een of meer verdachten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de daders, mogelijk in combinatie met de Mercedes bestelbus?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar