Nieuwe informatie cold case: “Oplossing ligt in Rivierenwijk”

Beloning € 30.000

De politie heeft nieuwe informatie over de dood van de 18-jarige Sjaak Gerwig uit Utrecht. Het lichaam van Sjaak werd op zondag 2 april 1995 gevonden in het water langs de Houtenseweg in Nieuwegein. Uit sectie bleek dat ernstig hoofdletsel hem fataal was geworden.

Sjaak Gerwig woonde samen met zijn vader en zusje aan de Rijnlaan in de Rivierenwijk in Utrecht. Daar speelde een groot deel van zijn sociale leven zich af. Hij had verschillende baantjes als magazijnmedewerker en sinds zijn 17e was Sjaak samen met zijn grote liefde Claudia.

update
teaser-date

20-07-2021 20:40

Inmiddels zijn er zo’n 50 tips binnengekomen. Ongeveer de helft hiervan kwam binnen direct na de uitzending. Hier zat nieuwe informatie bij en er zijn zelfs mogelijke namen van daders genoemd. Ook gaven tipgevers informatie door over dat Sjaak niet meer over zijn scooter beschikte op de avond voor hij verdween. Deze scooter is destijds door de politie in beslag genomen

Laatste levensteken

Sjaak Gerwig Preloader
Sjaak Gerwig
Sjaak Gerwig Preloader

Op woensdagavond 29 maart 1995 keek hij thuis voetbal: de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Malta. Daarna ging hij langs bij zijn vriendin aan de Baarsstraat, van wie hij rond 23.15 uur afscheid nam. Sjaak liep weg richting zijn ouderlijk huis, een kleine kilometer verderop, maar is daar nooit aangekomen.

De volgende dag had Sjaak om 12 uur met Claudia afgesproken, maar hij kwam niet opdagen. Vrienden, familie en buurtgenoten hebben samen in Utrecht naar hem gezocht; helaas zonder resultaat.

Vindplaats in Nieuwegein

Op zondagochtend 2 april 1995 zag een wandelaar het lichaam van Sjaak in het water langs de Houtenseweg in Nieuwegein. De 18-jarige Utrechter bleek meerdere keren met een hard voorwerp tegen het hoofd te zijn geslagen.
Uit onderzoek kwam ook naar voren dat Sjaak al op de late woensdagavond 29 maart of aan het begin van de daaropvolgende nacht moet zijn overleden.

Vindplek op luchtfoto uit 1995 Preloader
Vindplek op luchtfoto uit 1995
Vindplek op luchtfoto uit 1995 Preloader

Toen brak ik. [...] Mijn hele wereld werd onder mijn voeten vandaan getrapt.”

Sjaaks vriendin Claudia

Nieuwe informatie

De politie heeft nieuwe informatie waaruit blijkt dat de oplossing in de wijk Rivierenwijk in Utrecht ligt. Personen die destijds in de wijk woonden zouden met Sjaaks dood te maken hebben. Uit de informatie blijkt ook dat het slachtoffer een financieel conflict moet hebben gehad met iemand in de wijk.

Rivierenwijk met centraal de Rijnlaan Preloader
Rivierenwijk met centraal de Rijnlaan
Rivierenwijk met centraal de Rijnlaan Preloader

Mogelijke scenario’s

Sjaak was een vaste bezoeker van casino’s in Utrecht. Al leek hij niet om veel geld te spelen, het valt niet uit te sluiten dat hij schulden had door het gokken. Verder gaan er geruchten dat Sjaak wist hoe je aan een xtc-pil kon komen. Ook dat zou tot een financieel conflict hebben kunnen leiden.

Hoge beloning

Ondanks de hoopgevende informatie heeft de politie de hulp hard nodig van iedereen die iets weet over de dood van Sjaak Gerwig. De beloning voor de gouden tip in dit onderzoek is recent verdubbeld en bedraagt nu 30.000 euro.

Meld je, dan ben je een held. En zeg waarom.”

Sjaaks zus Laura

Deel uw informatie

  • Wie heeft/hebben Sjaak Gerwig om het leven gebracht?
  • Wat is het motief voor Sjaaks dood geweest?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar