Nieuwe sporen in onderzoek moord Derk Wiersum

Advocaat Derk Wiersum (44) werd op 18 september 2019 doodgeschoten voor zijn woning aan de Imstenrade in Amsterdam. De schutter ging ervandoor in een witte Opel Combo, maar uit onderzoek blijkt dat er waarschijnlijk nog twee andere voertuigen bij betrokken zijn geweest.

Zowel een opvallende Volkswagen Transporter als een Renault Megane zijn vermoedelijk gebruikt bij voorverkenningen in de woonwijk van de advocaat. De politie hoopt dat iemand meer informatie heeft over deze voertuigen.

Sporenonderzoek Opel Combo

Opel Combo Preloader
 
Opel Combo Preloader

De witte Opel Combo is na de moord aangetroffen aan de Kamgrasstraat in Almere. Die bestelauto is door de politie in beslag genomen en uitvoerig onderzocht op sporen. Ook is er een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum.

Locaties witte Opel Combo Preloader
 
Locaties witte Opel Combo Preloader

Waarschijnlijk is de witte Combo via de A2 en de A9 doorgereden naar Amsterdam-Zuidoost, over de Karspeldreef richting Bijlmer-Centrum. Hierna verdwijnt de bestelauto uit beeld. 

Opel Combo Preloader
Opel Combo Preloader

Gestolen in Rotterdam

De Opel is zowel een dag voor de moord als op de dag zelf gefilmd door bewakingscamera’s in de Van Boshuizenstraat, vlakbij de woning van de advocaat.

Het voertuig was voorzien van valse kentekenplaten – VN-927-V – en is gestolen op dinsdag 11 of woensdag 12 juni 2019 vanaf de Franselaan in Rotterdam. 

  • pointer Wie heeft de witte Opel Combo gezien tussen dinsdag 11 juni en dinsdag 1 oktober 2019 en/of weet wie er in reden?

De twee andere auto’s zijn ook vastgelegd door bewakingscamera’s.

Volkswagen Transporter Preloader
Volkswagen Transporter Preloader

Volkswagen Transporter

Een grijze VW Transporter heeft op maandagochtend 16 september tussen 06.15 uur en 08.20 uur geparkeerd gestaan aan de Imstenrade. Deze bus is naderhand achtergelaten in een parkeergarage aan de Hoptille in Amsterdam-Zuidoost.

Opvallend: de Transporter had een lekke band. Mogelijk vonden de bestuurders het te riskant om deze te laten repareren en hebben zij daarom bij de moord de Opel Combo gebruikt. 

  • pointer Wie heeft meer informatie over de Volkswagen Transporter?

Rolstoel en invalidekaart

De grijze Transporter is in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 september 2019 gestolen vanaf de Fazantlaan in Brunssum in Zuid-Limburg. De bus was voorzien van een invalidenkaart, welke is teruggevonden in een prullenbak aan de Bovenste Wehr in Hoensbroek.
De rolstoel die in de Transporter stond, is achtergelaten op een terrein langs de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan.

Renault Megane Preloader
Renault Megane Preloader

Renault Megane

Op dinsdag 24 september werd aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg een Renault Megane uitgebrand aangetroffen. Deze auto is in de nacht van 24 op 25 juni 2019 gestolen vanaf de Havelterschans in Nieuwegein.

Mogelijk heeft dit voertuig ook iets met de moord te maken. Tussen 23 en 30 augustus werd de auto een aantal keer gespot in Amsterdam Buitenveldert, zowel op de Nieuw Herlaer als op de Keverberg, vlakbij de woning van het slachtoffer. 

  • pointer Wie heeft meer informatie over de Renault Megane?

Uw informatie delen

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar