Nieuwe technieken in onderzoek moord Rob Sengers

Beloning € 15.000

De 40-jarige Rob Sengers werd op 8 september 2004 doodgeschoten in zijn auto aan de Lage Mierdseweg. Het rechercheteam hoopt met nieuwe technieken oude DNA-sporen te kunnen laten opwaarderen.

Op de parkeerplaats van restaurant Malang, tegenwoordig bekend als restaurant Het Landgoed, werd Sengers rond 20.45 uur geliquideerd. De schutter loste meerdere schoten, waardoor Sengers ter plekke is overleden. De dader ging ervandoor op een scooter in de richting van de Groenstraat.

Update: aanhouding

Op dinsdag 4 december 2018 is een 57-jarige man aangehouden die reeds vast zat voor een ander strafbaar feit. Tips over de moord op Rob Sengers blijven welkom.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie rond de dood van Rob Sengers?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

DNA-sporen op scooter

Kort na de moord vindt de politie de mogelijke vluchtscooter terug. De scooter is achtergelaten in de bosjes bij de kruising van de N269 en de Groenstraat. Er zijn toentertijd DNA-sporen op veilig gesteld, maar die leverden in 2004 nog geen match op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Door het gebruik van moderne technieken hoopt de politie dat deze sporen nu wel naar een verdachte gaan leiden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de gevonden scooter?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Criminele contacten

Rob Sengers woonde samen met zijn vrouw en twee kinderen in Neerpelt, een plaatsje net over de Belgische grens. Hij had nauwe contacten met verschillende criminelen. Die waren niet alleen actief in Neerpelt maar ook in de Amsterdamse onderwereld.

Mogelijke aanleiding

Op de dag van de moord zou Sengers een afspraak hebben gehad met een man van wie hij een grote som geld tegoed had. Het is niet uitgesloten dat die man verantwoordelijk is voor de moord, als opdrachtgever of als uitvoerder.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de achtergrond van Rob Sengers?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beloning van 15.000 euro

Heeft u informatie over de scooter of beschikt u over andere informatie, neem contact op met de politie. Misschien kunt u zich nu pas beter voorstellen wat Sengers’ moord heeft betekend voor zijn gezin of zijn de verhoudingen veranderd met mensen die u toen kende. Ieder detail kan van groot belang zijn. De Hoofdofficier van Justitie in Breda heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Wilt u liever vertrouwelijk een tip doorgeven? Bel met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 34 58 999 of anoniem met ‘M’: 0800 - 7000.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar