Ontwikkelingen in onderzoek vermiste Sumanta Bansi

Beloning € 15.000

Twee jaar geleden raakte de toen 22-jarige Sumanta Bansi vermist. De politie vermoedt dat Sumanta niet vrijwillig is verdwenen en dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Dankzij intensief onderzoek zijn er belangrijke sporen aangetroffen in de vermissingszaak.

Meerdere keren werd naar Sumanta’s lichaam gezocht in het Robbenoordbos, in de kop van Noord-Holland. De politie heeft sterk het vermoeden dat Sumanta daar ergens is begraven.

Specifieke personen

In het onderzoek naar de verdwijning richt de politie zich momenteel op een aantal specifieke personen. De politie denkt dat deze personen op de dag dat Sumanta verdween – zondag 18 februari 2018 – en ook de volgende ochtend met hun personenauto in de omgeving van het Robbenoordbos zijn geweest. Dat deze personen daar toen zijn geweest, maakt het voor de politie aannemelijk dat Sumanta ergens in het natuurgebied begraven ligt.

Helft van het Robbenoordbos is inmiddels doorzocht Preloader
Helft van het Robbenoordbos is inmiddels doorzocht
Helft van het Robbenoordbos is inmiddels doorzocht Preloader

Helft van het Robbenoordbos doorzocht

Op donderdag 13 februari 2020 is er wederom naar Sumanta gezocht. Zo’n zestig leden van het Veteranen Search Team gingen door weer en wind om haar lichaam te vinden; helaas zonder resultaat.

Met deze zoekactie meegerekend, is inmiddels ongeveer de helft van het grote bos afgezocht. Op korte termijn gaat de politie zeker nog opnieuw zoeken in de gedeeltes waar ze nog niet zijn geweest.

Schep gevonden

Bij één van de zoekacties heeft de politie een verroeste schep ontdekt. Het voorwerp lag in een winkelwagentje onder het bruggetje vlak bij de parkeerplaats aan de zuidkant van het bos.
Uit onderzoek door het NFI blijkt dat het goed mogelijk is dat de schep zo’n anderhalf tot twee jaar in het water heeft gelegen. Mogelijk is de schep door een magneetvisser uit het water gehaald. Was u dit? Laat het alstublieft weten.

Het kan zijn dat de schep is gebruikt om Sumanta’s lichaam mee te begraven. De steel is bovenaan voorzien van de kleuren van de Nederlandse vlag.

Vlindermes

Ook heeft de politie een vlindermes aangetroffen in het water van Den Oeversche Vaart, vlakbij de natuurcamping.

De politie houdt ook rekening met de mogelijkheid dat beide voorwerpen niets met de vermissingszaak te maken hebben. Mocht u de voorwerpen herkennen of hebben achtergelaten, neem alstublieft contact op.

Sumanta Bansi Preloader
Sumanta Bansi
Sumanta Bansi Preloader

Sumanta Bansi

Sumanta Bansi is sinds 18 februari 2018 vermist. Ze was toen net 22 jaar oud en zwanger. Sumanta woonde destijds bij een bevriend echtpaar in Hoorn.

Help het onderzoek verder

Heeft u informatie die het onderzoek mogelijk verder kan helpen? Neem alstublieft contact op met de politie. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar