Opzet vermoed achter fatale brand Hilledijk

Bij een grote brand aan de Hilledijk was op zaterdag 13 april één man in het betreffende pand. In een poging via een raam te ontkomen, viel hij van tweehoog. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

update

Maandag 29 april is een 54-jarige verdachte aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brandstichting. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Uit onderzoek blijkt dat de brand vermoedelijk is aangestoken in de woning op de eerste verdieping, onder die van het slachtoffer. Door wie en met welk motief is nog onduidelijk. Even voor 14.00 uur werd melding van de brand gemaakt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onschuldig slachtoffer

Het slachtoffer is de 27-jarige Robert Hendrix. Hoewel het onderzoek naar de brandstichting nog loopt, wijst alles erop dat Hendrix volkomen onschuldig slachtoffer is geworden van een brandstichting die hoogstwaarschijnlijk niet op hem gericht was.

Getuigenoproep

De politie roept iedereen op die die die zaterdag in de buurt van het bewuste pand was en iets gezien heeft dat met dit misdrijf te maken kan hebben. Kunt u zich herinneren dat u tussen 13.00 en 14.00 uur iemand uit het pand hebt zien komen of heeft u daar die dag verdere verdachte omstandigheden gezien, meld het alstublieft zo snel mogelijk.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ook als u beschikt over bewakingsbeelden uit de directie omgeving, komt de politie graag met u in contact. Direct uploaden kan via de website van de politie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Illegaal gokken

De politie onderzoekt wat het motief is voor de brandstichting. Uit sporenonderzoek dat de politie in de woning op de eerste etage heeft gedaan, lijkt het erop dat daar illegaal gegokt werd. Mogelijk houdt dat verband met de brandstichting.Als u daar meer over kunt vertellen en/of informatie heeft over wie daar kwamen, is dat heel belangrijke informatie voor de politie.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar