Overval eigenaar (56) pizzeria aan de Kisveldbrink

De daders beroven hun slachtoffer van z’n dagopbrengst zo’n 100 kilometer bij z’n zaak vandaan.

update

7 reacties. N.a.v. de uitzending meldde zich een gemeente ambtenaar die de/een koevoet op de Leunenberg (vlakbij de Kisveldbrink) had gevonden. Er hebben zich ook getuigen gemeld die de daders in de buurt van de Kisveldbrink gezien hebben. Beide meldingen zijn in onderzoek waardoor het team hoopt snel op de zaak terug te kunnen komen.

De vroege ochtend van maandag 26 oktober, net na 04.00 uur, komt een 56-jarige eigenaar van een pizzeria in Meppel thuis aan. Honderd kilometer verderop in Enschede. Als hij  uit z’n auto stapt wordt hij van achteren aangevallen door 2 daders met een koevoet. Ze eisen de dagopbrengst van de pizzeria. Als ze het geld en ook nog 2 iPhones te pakken hebben, gaan ze ervandoor.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er de nacht van zondag 25 op maandag 26 oktober rond 04.00 uur getuige geweest van de beroving van een man (56) aan de Kisveldbrink in Enschede?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Het 56-jarige slachtoffer slaapt na de beroving slecht, hij staat onder begeleiding van een psycholoog en heeft diverse extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opgewacht

De daders hebben hun slachtoffer die nacht van zondag 25 op maandag 26 oktober opgewacht. Mogelijk hebben ze langere tijd rondgehangen op of rond de Kisveldbrink en is dat mensen opgevallen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Het waren twee in het zwart geklede mannen met bivakmutsen waarvan er 1 een stevig postuur had.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders mogelijk eerder die nacht in de omgeving van de Kisveldbrink zien rondhangen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Koevoet

De daders hadden een koevoet bij zich. Het kan zijn dat ze daar na de roof snel vanaf wilden en dat ze ‘m hebben weggegooid. Misschien heeft iemand die koevoet die nacht of in de dagen erna gevonden en realiseert hij of zij zich nu dat het met de beroving te maken kan hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft in de vroege ochtend van maandag 26 oktober of in de periode erna ergens in Enschede een koevoet gevonden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtrichting

De mannen zijn in eerste instantie lopend gevlucht richting het Wesselerbrinkpark. Een speurhond heeft een spoor opgepikt en dit gevolgd tot aan het begin van het park. Daar heeft mogelijk een vervoermiddel klaar gestaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft ze gezien op hun vlucht richting het Wesselerbrinkpark of heeft gezien hoe ze vanaf het begin van dat park verder zijn gevlucht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

Naast de dagopbrengst hebben de daders ook 2 telefoons van het slachtoffer meegenomen. Het gaat om een zwarte iPhone 4 en een grijze iPhone 6.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de gestolen telefoons nu zijn, heeft ze te koop gezien of mogelijk aangeboden gekregen?

Kijk ook eens naar