Overval gezin aan de Kerkstraat

Opsporing Verzocht Preloader

Daders lijken het bewust op dit gezin te hebben gemunt

update

Twee van de verdachten hebben zich gemeld. Ze zijn 18 en 19 jaar en komen uit Apeldoorn. De 3e overvaller is nog niet aangehouden.

Op zaterdag 26 maart wordt om 10.20 uur ’s ochtends bij een gezin in het Brabantse dorpje Lepelstraat aangebeld. Als de vrouw des huizes opendoet, krijgt ze direct een mes op haar borst geduwd. Er ontstaat een worsteling in de hal, waarna de overvallers wegrennen. Ze maken niks buit. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Oudelandsedijk in Tholen

Op de Oudelandsedijk in Tholen - zo’n tien kilometer van Lepelstraat -  rijdt om 07.00 ’s ochtends een blauwe Fiat Stilo met drie inzittenden. Ze vragen daar aan een voorbijganger de weg naar het dorpje Lepelstraat. Opvallend, want de voorbijganger ziet dat de drie inzittenden een navigatiesysteem in hun auto lijken te hebben. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Lepelstraat

Iets na 07.00 uur wordt de blauwe Fiat Stilo gezien op de straat Vagevuur in Lepelstraat. Daar vragen ze weer de weg, dit keer naar de Kerkstraat. Rond 07.15 uur lijken de drie de Kerkstraat gevonden te hebben, en wordt de auto gefilmd als hij langs een van de huizen op de Kerkstraat rijdt.

Gezin

In een hoekhuis in de Kerkstraat woont een gezin. Terwijl hun dochtertje buiten met vriendjes speelt, zijn vader en moeder thuis aan het relaxen. Om 10.20 uur belt een van de daders aan bij het gezin en bedreigt de vrouw met een mes. De man komt aangesneld en na een worsteling in de hal, gaan ze er vandoor. 

Daders

De man die aanbelt draagt een petje van Deus. Tegen de vrouw sprak hij Nederlands, maar tegen de andere twee overvallers in een andere taal. De tweede man weet zijn gezicht nog redelijk te verbergen met een bivakmuts. En de derde dader kijkt zelfs even in de camera.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Auto

De blauwe auto waarin de daders reden, een Fiat Stilo, reed rond met in Apeldoorn gestolen kentekenplaten. 

Motief

Het is niet duidelijk wat die mannen die ochtend kwamen doen daar in Lepelstraat bij dit gezin, al vroegen ze wel heel bewust naar de Kerkstraat. Ze hebben ook niks buit gemaakt. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die blauwe auto, een Fiat Stilo, op zaterdagochtend 26 maart zien rondrijden in de buurt van Tholen en Lepelstraat? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar