Overval juwelier Anadolu aan de St. Andriesstraat

Na een achtervolging zijn drie verdachten aangehouden. Twee zijn er echter nog voortvluchtig…

Op zaterdagochtend 12 maart 2016 rond 11.00 uur werd een zeer gewelddadige overval gepleegd door vier gewapende mannen op juwelier Anadolu aan de St. Andriesstraat in Rotterdam. De eigenaar en zijn dochter zijn direct naar het kantoortje gerend en hebben alarm geslagen, terwijl de overvallers de boel kort en klein sloegen. Ze gingen er daarna vandoor in een witte Mercedes.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdagochtend 12 maart 2016 rond 11.00 uur getuige geweest van de gewapende overval op juwelier Anadolu aan de St. Andriesstraat in Rotterdam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De juwelier was zo boos, is ze achterna gerend en is letterlijk aan hun auto gaan hangen om ze te laten stoppen. Hij is meters meegesleurd voor hij los moest laten. Hij zat onder de schaafwonden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Verschillende mensen op straat zagen dat de mannen vanaf de juwelier aan de St Andriesstraat doorreden naar de kruising van de Jasmijnstraat en de 1e Balsemienstraat, en dat ze daar hun witte Mercedes achterlieten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de twee voortvluchtige mannen van de witte Mercedes zien vluchten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achtervolging

Ze zagen dat de overvallers overstapten in een rode Peugeot en hebben dat meteen doorgegeven aan de politie. Die Peugeot is vervolgens achtervolgd en drie mannen die in die auto zaten zijn aangehouden. In de auto lag ook nog een wapen en de buit van de overval.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voortvluchtig

Twee mannen zijn lopend gevlucht nadat ze uit de witte Mercedes stapten. Eén van die mannen staat op beeld en is een tengere blanke man die eind dertig wordt geschat, met donkerblond gekruld haar en rond de 1.80 m. Hij is mogelijk van Oost-Europese afkomst, en was opvallend bleek.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden deze man?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes

De witte Mercedes met Pools kenteken is drie dagen eerder, in de nacht van 9 op 10 maart, gestolen vanaf de Verboomstraat in de wijk Oud-Charlois.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van 9 op 10 maart getuige geweest van de diefstal van de witte Mercedes vanaf de Verboomstraat in de wijk Oud-Charlois?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar