Overval mislukt, verdachte op beeld

Van de poging twee medewerkers van een waardetransportbedrijf te overvallen, op 23 december 2021, zoekt de politie nog één verdachte. Die was vermomd tijdens het misdrijf, maar is waarschijnlijk korte tijd later op straat herkenbaar gefilmd.

Twee daders probeerden destijds toe te slaan in een tabakszaak in Amsterdam-Noord, waar de beoogde slachtoffers een geldautomaat kwamen bijvullen. Dat gebeurt echter in een gesloten ruimte, waardoor de overvallers niets hebben kunnen buitmaken.

Omgekleed in de buurt

De verdachte die al is aangehouden is een toen 22-jarige Amsterdammer. Hij bedreigde met een automatisch wapen de winkelmedewerksters, maar zij kúnnen de deur naar de geldautomaat niet openen. Dat is onderdeel van het veiligheidsprotocol van het waardetransportbedrijf.
De overvallers probeerden nog om zelf de deur open te krijgen, maar namen na een tijdje hun verlies en sloegen op de vlucht. Een getuige zag niet lang daarna hoe twee mannen zich daar in de buurt haastig omkleedden; waarschijnlijk de daders.

Zonder vermomming

Hopelijk zorgt de deurbelcamera van een bewoner van de Appelweg voor de doorbraak in dit onderzoek. Die legde de nog gezochte verdachte zónder vermomming vast.
Neem alstublieft contact op als u een idee heeft wie de man op de beelden kan zijn. Dat kan natuurlijk anoniem, op 0800-7000 of via een tipformulier.

Help de politie

Wie is de verdachte op de camerabeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar