Overval op geldtransport

Beloning 80.000,- (zegge: tachtigduizend euro)

Drie overvallers zijn al sinds 1990 voortvluchtig.

update

De Landelijke Eenheid meldt dat het trio mogelijk in Nederland woont, omdat ze strafbare feiten hebben gepleegd in Duitsland ter hoogte van de Nederlandse grens. Bovendien werd een mobiele telefoon van een van hen in Nederland uitgeschakeld en hebben ze zich waarschijnlijk in het verleden eerder in Nederland opgehouden. Ziet u hen, benader ze niet zelf, maar neem contact op met de politie via 0800-6070.

Drie overvallers zijn al jaren voortvluchtig. In het Noord-Duitse plaatsje Stuhr wordt op 6 juni 2015 een geldtransportwagen klemgereden en beschoten. De schok in Duitsland is groot als na sporenonderzoek duidelijk wordt wie de overval heeft gepleegd. Namelijk, drie oud-RAF leden die al jaren spoorloos en voortvluchtig zijn: Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Roofoverval

De twee medewerkers van de geldtransportwagen worden tijdens de overval op 6 juni in hun auto beschoten met een Kalashnikov. Ze blijven in de wagen zitten en overleven de poging tot moord. Omdat hun geldwagen automatisch op slot gaat, maken de daders niets buit en vluchten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meerdere overvallen

In de periode 2011 tot 2016 heeft het drietal zich waarschijnlijk schuldig gemaakt aan 6 gewelddadige overvallen op supermarkten en 2 op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen. Puur om in hun levensonderhoud te voorzien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Recente foto’s

De Duitse politie heeft recent de hand kunnen leggen op foto’s die in het voorjaar van 2016 zijn gemaakt waarop Burkhard Garweg en Ernst-Volker Staub te zien zijn. Van Daniela Klette is een foto uit 1988 gepubliceerd. Reden om aan te nemen dat het drietal zich in Nederland kan bevinden is ondermeer dat het drietal strafbare feiten heeft gepleegd in Duitsland ter hoogte van de grens met Nederland, ze ondanks aktuele foto’s in Duitsland nog niet konden worden aangehouden, een GSM  van de daders in Nederland werd uitgeschakeld en ze zich in het verleden in Nederland zouden hebben opgehouden.

Mogelijk verblijfplaatsen

Het is onbekend hoe ze in Nederland leven. Ze kunnen verblijven op een afgelegen boerderijtje, anoniem in een stad of voortdurend wisselen van woning en zich dan bijvoorbeeld voordoen als toeristen.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar