Overval op tabakszaak ‘de Posthoorn’ aan de Willem Buytewechstraat

Overvaller vergeet in alle consternatie zijn mes

update

De politie kan meer tips gebruiken, wie herkent deze overvaller alsnog?

Op dinsdagochtend 5 april 2016 wordt omstreeks 10.06 uur tabaks- en giftshop ‘De Posthoorn’ aan de Willem Buytewechstraat overvallen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tabaks- en giftshop ‘de Posthoorn’

De tabakszaak is al 30 jaar in handen van een echtpaar dat er zelf boven woont. Tegen 10.00 uur is er alleen een bekende in de zaak, die even komt bijpraten met de vrouwelijke eigenaar. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval

Dan komt om 10.06 uur een donkergetinte man binnenlopen die uit zijn rechtermouw een mes haalt en een tasje gooit naar de vrouw met dat hij geld wil. Vervolgens stapt hij naar de bekende van de winkeleigenaar, grijpt hem en zet het mes op zijn keel. 

Mannelijke eigenaar

 Ondertussen hoort de mannelijke eigenaar dat zijn vrouw beneden in nood is. 

Beneden in de zaak

De vrouw smijt de tas van de overvaller terug, waar ze wat geld in heeft gedaan en de man die hij bedreigt begint ondanks het mes een worsteling. En dan begint de mannelijke eigenaar, die inmiddels beneden is, ook nog het eerste de beste naar hem te smijten: de lotto-display. De overvaller vlucht. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mes

In alle consternatie verliest de overvaller zijn mes. Wie weet kan iemand door het mes de link leggen met de overvaller. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch.  Wie kan een link leggen tussen dat mes en de overvaller? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement dader

Het gaat om een donkergetinte man met een blauwe bubblecoat jas. Hij wordt rond de 30 geschat, had lichte baardgroei en een snor en sprak accentloos Nederlands.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de man is die probeerde de Rotterdamse tabakszaak te overvallen?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar