Overval op Texaco tankstation

Op maandag 12 december wordt omstreeks 20.30 uur het Texaco tankstation aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen overvallen. De dader was op de fiets en werd voor de overval al vastgelegd op bewakingsbeelden van een BP tankstation een paar kilometer verderop. Overvaller hing iets daarvoor ook al rond bij de BP.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval

De overvaller stapt die maandagavond de shop van het tankstation binnen en loopt meteen op de 50-jarige medewerkster af. Hij bedreigt haar met een mes, waarop de vrouw de kassalade opent en de overvaller geld uit de lade grist.

Overvaller: sprekende ogen

Ondanks haar angst heeft de vrouw geprobeerd zoveel mogelijk van de overvaller te onthouden. Het viel haar op dat hij mooie, sprekende ogen had. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kleding overvaller

De overvaller droeg die dag een glimmend nylon, waarschijnlijk gewatteerd jack met horizontale stiksels. Hij had een gele of mintgroene sjaal voor zijn mond en op het petje op zijn hoofd stond waarschijnlijk: Bulls. Ook droeg hij een donkerkleurig trainingsbroek met gele strepen,  mogelijk van het merk Adidas. Hij droeg zwarte Nike sporthandschoenen en het eenzijdig gekartelde mes waar hij de medewerkster mee bedreigde had iets weg van een pizza mes. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overvaller eerder gezien

De overvaller is eerder die avond ook nog gezien bij een ander tankstation in Heerenveen; namelijk  de BP aan de Hasker Uitgang. Daar kwam hij iets na 19.00 uur aan op zijn ogenschijnlijk lichtkleurige tot grijskleurige damesfiets met dubbele stang en zette die tegen de zijkant van het benzinestation. Op bewakingsbeelden is te zien dat de man daar die maandagavond ongeveer een kwartier heeft rondgehangen. Om ongeveer 19.20 uur houdt hij het voor gezien en fietst weg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de overvaller zou kunnen zijn? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvaller tussen 19.00 en 19.20 zien rondhangen bij het BP tankstation? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fietsroute

Hij fietst dan waarschijnlijk via de fietstunnel naar de Parallelweg richting station Heerenveen. Daarna fietst hij of via de Compagnonstraat of via de Gedempte Molenwijk tot aan de Koornbeursweg. En komt uiteindelijk uit bij de Burgemeester Falkenaweg waar ook het Texaco tankstation ligt. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie  heeft de overvaller tussen 19.20 en 19.45 zien fietsen in Heerenveen? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: voor de overval bij Texaco tankstation

De overvaller heeft zich rond 19.45 uur die avond een tijdje achter de kiosk bij het Texaco tankstation opgehouden. Mocht dat zijn opgevallen en hebt u dat de politie nog niet gemeld, doe dat dan a.u.b. alsnog.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvaller tussen 19.45 en 20.30 zien rondhangen bij het Texaco tankstation? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: fietser en automobilist

Kort voordat de overvaller de Texaco binnenstapte kwam er een fietser aan de linkerkant van de kiosk voorbij. En stond er aan de zijkant van de kiosk iemand met de auto geparkeerd die kort nadat de overvaller bij de kiosk naar buiten kwam wegreed. Was u die fietser of automobilist, neem dan alstublieft contact op. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de fietser en automobilist die de overvaller mogelijk gezien kunnen hebben bij het Texaco tankstation? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar