Overval telecomwinkel KPN aan het Statenplein

Net voor de winkel op zondag opent, slaan de daders toe…

update

U belde een groot aantal tips door: over de mannen zelf, en dankzij uw werd ook bekend dat een van de mannen een bijzondere tas vasthad: een Nörlander-tas die was weggegeven in kerstpakketten. De twee overvallers zitten nog niet vast, maar dat is waarschijnlijk puur een kwestie van tijd. Goed nieuws namelijk: de politie heeft wel al hun vermoedelijke heler aangehouden, een man (32) uit Dordrecht wordt verdacht van het doorverkopen van de gestolen telefoons.

Op zondag 7 december 2014 wordt rond 11.45 uur de telecomwinkel van de KPN aan het Statenplein in Dordrecht overvallen. Een medewerkster is de opening aan het voorbereiden, toen er bij de personeelsingang achter werd aangebeld. In de gedachte dat het haar collega was opende zij de deur. Toen echter bleek dat het twee mannen met bivakmutsen waren. Onder bedreiging van een vuurwapen hebben de daders een aanzienlijk aantal telefoons uit een kluis gehaald.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondag 7 december 2014 rond 11.45 uur getuige geweest van de overval op de telecomwinkel van de KPN aan het Statenplein in Dordrecht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vastbinden

Ook een tweede medewerkster werd bedreigd toen ze even later binnenkwam. De overvallers hebben beide vrouwen uiteindelijk vastgebonden met oplaadsnoeren uit de winkel. De overval leek allemaal niet zo goed voorbereid.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Telefoons

De overvallers hebben de dure smartphones, zoals de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S5 meegenomen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de gestolen mobiele telefoons zijn of heeft ze te koop aangeboden gekregen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Wanneer ze na de overval weer naar buiten komen, is vooral de voorste man goed te zien. Beiden lijken rond de 25. De slachtoffers dachten dat de mannen met een Turks of Marokkaans accent spraken. Ze waren niet heel agressief en één van hen leek zelfs een beetje medelijden te hebben met één van hun slachtoffers toen ze bijna ging hyperventileren van angst.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de tas, de regio Twente en een grote hoeveelheid mobiele telefoons de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders op zondag 7 december rond 12.00 uur ergens in Dordrecht gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tas

De politie wil graag weten of iemand de tas herkent, mogelijk in combinatie met de dader.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de tas?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Chelsea

Het lijkt alsof één van de daders een trainingsjack van de Engelse voetbalclub Chelsea aanheeft, en de andere dader een trainingsbroek van dezelfde club.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twente

Verschillende van de gestolen telefoons zijn actief in Twente, dus mogelijk wonen de daders daar of hebben ze er veel bekenden.

Kijk ook eens naar