Overvallen Emté supermarkten

Door vermoedelijk dezelfde twee daders gepleegd. In de dorpen Cromvoirt en Loon op Zand wordt een paar weken na elkaar de Emté supermarkt overvallen door vermoedelijk dezelfde twee daders. 

update

20 tips over de twee. Er is een naam genoemd van misschien een van verdachten. En ondanks dat er veel gereageerd is op de kleding ontvangt de politie nog graag tips over de daders in combinatie met de kleding.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Cromvoirt

In Cromvoirt zit een Emté supermarkt aan de Sint Lambertusstraat. Op vrijdagavond 14 oktober rond 19.30 uur lopen daar twee mannen richting de kassa. De voorste heeft een wapen vast, de tweede een knuppel. Daarmee bedreigen ze de kassamedewerkster die snel al het geld dat erin zit pakt. Als ze de winkel uitlopen, komt de forsere man nog even terug en schiet met een wapen de supermarkt in. Gelukkig werd er niemand geraakt. Later bleek dat de mannen ook buiten op een voorbijganger hun wapen hebben gericht. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Loon op Zand

Niet ver van Cromvoirt ligt Loon op Zand. Op vrijdagavond 4 november is het koopavond bij de Emté aan het Oranjeplein. Rond 18.50 uur is er een moeder met twee dochters die bij de kassa nog even een praatje maakt bij een medewerkster. De jongste dochter is acht jaar, de ander een tiener. Opeens komen vermoedelijk dezelfde overvallers binnen: voorop weer de bollere, de achterste heeft nu een klauwhamer vast. De twee overvallers gaan rechtstreeks op de servicebalie af. Ze dreigen met de klauwhamer en de bollere dader heeft ook nu weer een wapen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

De daders komen mogelijk uit de omgeving van Cromvoirt en Loon op Zand. De man die bij beide overvallen steeds het pistool had is zo’n 1.80 meter lang, fors gebouwd - hij had best een buik - en donkerbruine ogen. Hij is ook degene die het schot loste in Cromvoirt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De andere dader die eerst de knuppel en daarna de klauwhamer had is kleiner en tengerder. Opvallend is zijn hoodie. Als u die opdruk herkent, kan dat misschien de rechercheurs ook al helpen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de opdruk van de hoodie? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar