Overvallen op tuincentra vermoedelijk door zelfde daders

Op zaterdag 18 augustus 2018 overviel een man het filiaal van Welkoop aan de Parallelweg in Didam. Er zijn veel overeenkomsten met een overval, acht dagen eerder, op tuincentrum Boerenbond in Waalwijk.

update

Ondertussen al 7 tips, met name over de BMW. Bedankt!

Bij beide overvallen dreigde de dader met een breekijzer. Bovendien is bij beide overvallen het signalement van de dader nagenoeg identiek. Het zou gaan om een vrij lange, blanke man die geheel in donkere kleuren gekleed ging.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zowel in Waalwijk als in Didam droeg de overvaller een muts over het hele hoofd die zichtbaar zelf tot bivakmuts was geknipt of gescheurd. Zijn broek was beide keren een jogging- of trainingsbroek.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de overvaller op de bewakingsbeelden en/of weet wie hij is?

Werkwijze

Bij Boerenbond aan de Professor Lorentzweg in Waalwijk ging op vrijdag 10 augustus 2018 één man naar binnen. Hij wist door met een breekijzer het personeel te bedreigen een bedrag uit de kassa buit te maken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op precies dezelfde manier sloeg acht dagen later een overvaller toe bij het Welkoop-filiaal in Didam. Ook hier werd een geldbedrag buitgemaakt.

Handlanger in BMW

Nóg een overeenkomst is dat bij beide overvallen een zelfde auto betrokken was, bestuurd door een tweede persoon. Deze bestuurder had lang, blond haar. Het is mogelijk dat dit een vrouw betreft, maar het kan ook een man met lang haar zijn of met een pruik op.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de persoon die de BMW bestuurde?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De gebruikte auto is een zwarte BMW Touring uit de 3-serie, vermoedelijk uit bouwjaar 2015 of nieuwer. Opvallende details aan de wagen zijn het getinte glas in de achterportieren en de chroomkleurige raamlijsten en dakstijlen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In beide gevallen was de BMW voorzien van gestolen kentekenplaten. Die heeft de politie kunnen herleiden. De platen op de BMW in Waalwijk zijn op 10 augustus ontvreemd uit Oudenbosch en die in Didam zijn op 15 augustus gestolen in Haps.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de zwarte BMW 3-serie is en/of wie daarvan in augustus 2018 gebruik maakte(n)?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar