Overvaller juwelierszaak dreigt eigenares in brand te steken

Aan de Willemsparkweg in Amsterdam werd op vrijdagmiddag 3 januari een juwelierszaak overvallen. De dader bedreigde de eigenares met een vuurwapen en haalde alle vitrines leeg.

update
teaser-date

21-04-2020 20:36

Er zijn sinds de uitzending zes tips binnengekomen, maar helaas nog geen gouden tip. Heeft u meer informatie? Geef het door!

De blanke overvaller heeft een wat voller postuur, is vermoedelijk zo’n 30 tot 35 jaar oud en tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Hij heeft lichte, mogelijk grijze ogen, een zware stem en sprak accentloos Nederlands. Hij wist precies waar het slachtoffer woonde en vertelde haar specifiek dat hij in Rotterdam in een TBS-kliniek had gezeten. Dan kan mensen mogelijk iets zeggen, mits het waar is.

Buit met ‘CM’-logo

De man maakte voor meer dan honderdduizend euro aan sieraden en horloges buit. Die waren allen voorzien van een logo met de letters ‘CM’ – van de winkelnaam C’est Moi. Ook nam hij een aantal displays mee die speciaal voor C’est Moi zijn gemaakt.

Brandbare vloeistof

Het slachtoffer is tijdens de overval onder meer hard in het gezicht gestompt, vastgebonden met tiewraps en overgoten met een brandbare vloeistof. De overvaller dreigde vervolgens haar in brand te steken.
De impact op de vrouw is zo groot geweest dat ze heeft besloten haar juwelierszaak voorgoed te sluiten. Ze verkoopt haar sieraden nu alleen nog online.

Help de politie

  • Wie (her)kent de overvaller?
  • Wie weet waar de sieraden en displays nu zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Wilt u het slachtoffer een bericht sturen, gebruik onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar