Overvaller sluit man (68) op in eigen woning

Een 68-jarige man schrikt zaterdagavond 15 september 2018 wakker van een indringer naast zijn bed. Nadat de overvaller zijn buit bij elkaar heeft gesprokkeld, sluit hij het slachtoffer op in zijn woning aan de Tarthorst.

update

Sinds de uitzending zijn er 7 reacties binnengekomen waaronder één van een getuige met een tip over de Opel Astra. Deze auto is teruggevonden in Tiel.

Gedurende de overval bedreigde hij de bewoner met een groot mes. Hij vroeg onder andere naar geld, de huis- en autosleutels en de telefoons van het slachtoffer. Later blijkt dat hij er ook vandoor is gegaan met de auto en een horloge.

Tijd winnen

Waarschijnlijk heeft de overvaller de bewoner opgesloten om tijd te winnen. Buiten de woning werden namelijk de telefoons en huissleutels teruggevonden. Het slachtoffer wist met een reservesleutel zichzelf te bevrijden en heeft daarna bij de buren de politie gebeld.

Lang haar en bol gezicht

De politie hoopt dat mensen de overvaller kunnen herkennen aan zijn opvallende uiterlijk. Hij is een blanke man, rond de 25 jaar oud en tussen 1.70 en 1.75 meter lang. De dader heeft een stevig postuur en opvallend lang, zwart haar. Verder heeft hij een wat bol, pafferig gezicht met een zwart ringbaardje. Hij droeg die nacht een jas tot de knie en sprak accentloos Nederlands.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Herinnert u zich deze man of herkent u hem aan de hand van het signalement? Geef uw informatie door aan de politie.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onduidelijk motief

De overval heeft plaatsgevonden tussen 23.30 uur en 00.15 uur. Het is onduidelijk waarom de man juist op dit adres heeft toegeslagen. Mogelijk heeft hij eerder die zaterdag al rondgehangen in de buurt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen Opel Astra

De overvaller gaat ervandoor in de grijze Opel Astra uit 2013 van de bewoner. De auto stond niet voor de deur geparkeerd, dus mogelijk is de overvaller door de wijk gelopen om de auto te vinden. Waarschijnlijk zijn de kentekenplaten van de auto direct verwijderd of verwisseld, want het kenteken, 2-KHP-27, is niet geregistreerd door verkeerscamera’s.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvaller zien rondlopen door de wijk?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de gestolen grijze Opel Astra, bouwjaar 2013, ergens gezien, mogelijk in combinatie met een man met lang, zwart haar?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Omega Automatic horloge

De overvaller heeft ook een horloge van het slachtoffer meegenomen. Het betreft een soortgelijk Omega Automatic horloge. Het enige verschil met het getoonde horloge, is dat het gestolen exemplaar een bruin lederen bandje heeft in plaats van een metalen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of het horloge mogelijk ergens te koop is aangeboden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar